5 порад для здорового і сяючого волосся взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся більше про особливості догляду за волоссям в холодну пору.

Поділитися:

У холодну пору року вберегти здоров’я та красу волосся досить складно. Воно січеться, електризується, а шкіра голови страждає від перепадів температур та змін головних уборів. Щоб захистити своє волосся від негативного впливу, потрібно знати, як правильно доглядати за ним взимку. Про це ранковому проєкті "Сніданок з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 у будні на телеканалі "1+1 Україна", розповів лікар-трихолог Кузьма Хобзей. 

Що відбувається зі шкірою голови взимку і як уберегти волосся від перепадів температур

Взимку повітря водночас холодне і сухе. Причому, як на вулиці, внаслідок морозів, так і всередині внаслідок приладів опалення. Як пояснив спеціаліст, через такі перепади температур збільшується втрата вологи зі шкіри голосу, тому волосся пересушується.

В більшості випадків волосся взимку електризується, стає пересушеним. Можуть виникати проблеми при розчісуванні, через що воно також може пошкодитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за руками взимку: дієві поради дерматолога у "Сніданку з 1+1"

Як доглядати за волоссям взимку

Обов’язково використовувати ополіскувачі та бальзами. Сульфати у шампунях добре вимивають волосся і знежирюють шкіру голови, але водночас вони можуть викликати пошкодження волосся, зменшуючи його еластичність та здатність утримувати вологу. В зимовий період краще віддавати перевагу шампуням без сульфатів. Додатковим захистом стануть бальзами, які пом'якшують волосся та захищають його від сухості.

Звертати увагу на температуру води. Коли вода занадто холодна, шампунь не працює. Коли занадто гаряча, засіб залишається на шкірі голови і на волоссі у формі лусочок. Краще мити голову у теплій воді.

Не користуватися одним засобом тривалий час. Волосся припиняє реагувати на речовини у складі шампуню, бальзаму чи ополіскувача. Змінюйте професійні засоби раз на півроку, а звичайні – раз на три місяці. Якщо ви бачите, що волосся стало занадто електризованим та сухим взимку, можна подумати про зміну шампуню.

Використовувати різноманітні маски та олії. Тут треба експериментувати, аби з'ясувати, який засіб працюватиме найкраще. Ще краще звернутися за порадами до спеціаліста, який допоможе підібрати догляд для волосся саме під ваш тип волосся. Маслами краще не зловживати, тому що вони можуть підвищити жирність волосся, зауважив лікар-трихолог.

Носити головний убір. Мороз не такий шкідливий для волосся, як висока температура чи ультрафіолетове випромінювання. Проте він негативно може впливати на шкіру голови, через що до волосся менше потраплятиме корисних речовин. Найкраще, якщо це буде якийсь капюшон чи хомут, а не звичайна тісна шапка, порадив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти шкіру взимку: рецепт дивомаски від косметологині у "Сніданку з 1+1"

Як харчуватися для догляду за волоссям взимку

У раціоні обов’язково повинні бути вітаміни А, С, Е та вітаміни групи В. Також слід скоротити вживання гострої та жирної їжі. Це допоможе збалансувати вироблення шкірного сала в стресових для організму зимових умовах. Якщо відчуваєте упадок сил, втому, то є сенс додати до раціону вітамінні комплекси, але перед цим варто проконсультуватися з сімейним лікарем.

Новини по темі