Сьогодні серед прихильників здорового способу життя неабиякий попит мають перепелині яйця. Про корисні властивості знали та описували ще у давнину. Лікувальні рецепти із цим продуктом науковці знаходять і в китайській народній медицині. 

У студії «Сніданок з 1+1» лікар-дієтолог Олександр Кущ розповів про користь та протипоказання щодо вживання перепелиних яєць.

Перепелині яйця лікують виразку, гастрит, панкреатит, анемію та головний біль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запобігти нестачі заліза без використання лікарських засобів

Перепелині яйця можна їсти навіть сирими, оскільки у них не буває сальмонели. Причина у тому, що у перепілок досить висока температура тіла (приблизно 42 ⁰С), за якої сальмонела гине.

Зауважимо, що раніше Галина Незговорова розповідала про особливості вживання та властивості сирих яєць.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ПЕРЕПЕЛИНИХ ЯЄЦЬ

1. Легко засвоюються.

2. Не спричиняють алергічних реакцій.

3. Мають високий вміст заліза, калію, міді, вітаміну А, В1, В2.

Кількість білків в одному перепелиному яйці так ж, як у трьох курячих, – зауважив дієтолог

4. Пришвидшують ріст дітей.

5. Шкарлупа укріплює кістки, волосся, нігті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з ламкими нігтями та сухим волоссям

6. Допомагають при безсонні, астмі та кропивниці.

ЯК І КОМУ ПОТРІБНО ВЖИВАТИ ПЕРЕПЕЛИНІ ЯЙЦЯ

1. Хворим на цукровий діабет у тиждень рекомендовано їсти 6 перепелиних яєць. Вони зменшують вміст цукру у крові.

2. Дітям можна їсти щодня 2–4 перепелині яйця вранці натщесерце.

3. Яйця краще вживати сирими, оскільки під час термічної обробки вони втрачають корисні вітаміни.

4. Перепелині яйця, якщо споживати сирими, перед вживанням обов’язково треба мити.

Протипоказань щодо вживання перепелиних яєць майже немає. Хіба що людина страждає на складні форми алергії.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, які функції виконує вітамін К та у яких продуктах його найбільше.