Рукола недаремно завойовує все більшу популярність серед українців. Вона не лише доповнює смак страв, а і є справжньою знахідкою для здоров’я людини. Про користь рослини розповів у програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Олександр Кущ.

Рукола - одна з найбільш корисних видів зелені. Вона покращує травлення, сприяє зміцненню імунтету та підвищенню рівня гемоглобіну в крові. Рослина надзвичайно багата вітаміном К, який впливає на згортання крові, мікро- і макроелементами та речовинами, які попереджують ракові пухлини.

Крім того, фолієва кислота, яку містить рукола, надзвичайно корисна для жінок під час вагітності.

Руколу використовують у багатьох стравах, вона чудово доповнює м’ясо, бобові, помідори та солодкий перець. Пропонуємо рецепт пікантного салату з руколою, яким у програмі Сніданок з 1+1 поділився дієтолог Олександр Кущ.

Інгредієнти:

м’ята

лимонний сік

мед

оливкова олія

помідори

огірки

перець

шампіньйони

рукола

Соус: змішайте в блендері м’яту, мед, оливкову олію та лимонний сік за смаком.

Наріжте помідори, огірки, перець та шампіньйони. Руколу не можна різати ножем, адже метал руйнує корисні речовини.

За бажанням можете додати сир фету чи бринзу, а також волоські горіхи.

Дивіться також нашу підбірку дієтичних супів: болгарський таратор на кефірі, томатна окрошка та холодний суп із буряка.