Де бюджетно провести зимову відпустку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Куди поїхати, щоб з користю та задоволенням провести зимову відпустку.

Поділитися:

Оля Фреймут зустріла День святого Миколая у Лондоні (фото)Наближаються новорічні вихідні, які українці прагнуть провести з користю. Усі перебувають у приємних святкових клопотах думаючи, що подарувати на Новий рік, що приготувати до новорічного столу, чим прикрасити ялинку та куди поїхати у відпустку. 

У програмі «Сніданок з 1+1» експерти розповіли про найпопулярніші тури та складнощі далеких подорожей.

Валерій Перенчук, представник туроператора, поділився, що для українців класичними лишилися тури в Єгипет, ОАЕ та Буковель. Вибір залежить від бажання мандрівника: поніжитися на берегу моря чи покататися на лижах. 

Утім, частині українських туристів вже набридли стоптані стежки класичних турів, і вони збирають кошти, аби відвідати екзотичну Домінікану, Шрі-Ланку, Кіпр чи Гоа. Значним недоліком таких турів є тривалий трансфер. Пересадки між літаками та власне перельоти можуть перевищувати 24 години. 

Людина втомлюється. Все одно ти знаходишся у дорозі довго. Ти летиш відпочивати, але весь цей настрій втрачається у довгому перельоті. – констатував представник туроператора.

ЯК ОРГАНІЗУВАТИ БЮДЖЕТНУ ПОДОРОЖ

  1. Можна зекономити значну суму, обравши подорож у країну, де українцям не потрібно оформлювати візу
  2. Плануйте відпустку завчасно (приблизно за півроку), аби була можливість обрати бюджетний квиток на рейс. Так, іноді можна купити квиток сполученням між європейськими країнами вартістю до 10 євро.
  3. Плануючи подорож автобусом, моніторте акції перевізника. З періодичністю у раз на місяць вони влаштовують гарячі години розпродажу квитків на найпопулярніші рейси. Так, можна з легкістю поїхати у Варшаву з Києва за 50грн.
  4. Подорожуйте компанією. Одномісні номери обходяться дорожче, аніж багатомісні. Окрім того, краще знімати житло чи кімнату у місцевих жителів. Так ви уб'єте двох зайців: заведете нові знайомства і зекономите на проживанні та їжі, адже можна буде готувати вдома на кухні. 
  5. Завдяки новомодному сервісу «каучсерфінгу» можна отримати дах над головою, не заплативши жодної копійки. Зареєструвавшись на однойменному сайті, ви маєте змогу знайти людину у потрібному місті, що дозволяє абсолютно безкоштовно пожити у себе.
  6. Дослідіть питання проїзду у громадському транспорті міста, куди ви збираєтеся поїхати. Іноді вигідніше купити проїзний на день чи навіть тиждень.

КУДИ ПОЇХАТИ У ЗИМОВУ ВІДПУСТКУ

ГОРИ

Очевидно, що найпопулярнішим зимовим напрямком стануть гори. Українські Карпати та польські Татри – чудові варіанти, щоби провести коротку 4-денну зимову відпустку. Тим паче, що відтепер у Польщу можна дістатися швидко та зручно на поїзді Інтерсіті сполученням Київ-Львів-Перемишль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі Карпати: Які речі мольфарів налагодять стосунки та погоду.

Львів

Львів уже багато років є одним із найбільш відвідуваних міст України. Традиційно на різдвяні свята Львів приймає тисячі, якщо не мільйони туристів. Тут насолоду для себе знайде кожен: старовинна архітектура та величні пам'ятки минулих століть, запашна кава та п'янкі наливки, смачнющий шоколад та страви минулого століття, що ними ласували українські повстанці. На Різдво у Львові відкривається багата ярмарка українських ласощів, одягу, книжок тощо.

Неодмінно відвідайте старовинні костели та церкви, концептуальні кафе міста, сходіть в академічний театр Леся Курбаса та всесвітньо відомий Оперний театр ім. Соломії Крушельницької. 

ЄВРОПА

Європейські міста також стають магічно різдвяними напередодні Нового року, що сприяє туристичній привабливості. Якщо ви вирішили провести зимову відпустку у Європі, візьміть до уваги, що найбільш сприятливими країнами для відкриття візи українцям є: Польща, Словенія, Словаччина, балтійські країни та Португалія.

Якщо у вас є достатньо коштів, краще організуйте тур одразу декількома країнами ЄС. Шенгенська віза дозволяє подорожувати всіма країнами Шенгенської зони без оформлення додаткових документів. Так ви заощадите на додаткових сервісних та консульських зборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поїхати в Європу на власному авто.

Якою б не була ваша відупустка, головне проведіть її у своє задоволення разом із близькими та рідними. Пам'ятайте, що для незабутнього відпочинку не обов'язково мандрувати далекими країнами.

Наша Україна має багато невідомих і прекрасних місцин, які залишать по собі лише найприємніші спогади смаку локальної кухні, краси культурних пам'яток та гостинності місцевих жителів.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, який одяг взяти з собою, щоб зекономити місце у валізі.

Новини по темі