День народження Фредді Мерк’юрі: 5 легендарних кліпів музиканта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Сьогодні британському музиканту могло б виповнитися 70 років.

Поділитися:

5 вересня народився всесвітньо відомий музикант, клавішник та вокаліст рок-гурту Queen Фредді Мерк’юрі. Легендарний виконавець увійшов у двадцятку 100 найвидатніших співаків усіх часів за версією видання Rolling Stone. До 70-річчя Фредді Мерк’юрі представники Астрономічного союзу назвали на честь співака астероїд. Своє рішення вони пояснили тим, що музикант «зробив визначний вклад у розвиток суспільства».

Його ім’я стало символом 80-х, а успіху, якого він досягнув разом з колегами з Queen, не вдалося досягти жодному музиканту.

Пісня «Bohemian Rhapsody» стала найкращою піснею тисячоліття, пісня Мерк'юрі «We Are the Champions» стала неофіційним гімном переможців, а композиція «Barcelona» була гімном Олімпійських ігор 1992 року.

Біля ліжка Мерк'юрі завжди стояло фортепіано, щоб в будь-який момент музикант міг награти мелодію, що з’явилася в голові. Лідер гурту Queen стверджував, що він може вічно писати пісні, адже люди постійно закохуються, розходяться, одружуються, а він продовжує це оспівувати.

Пропонуємо вам пригадати ще раз 5 кліпів легендарного музиканта, які назавжди залишаться у світовій музичній історії.

Bohemian Rhapsody

We Will Rock You

Under Pressure

The Show Must Go On

Barcelona

Дивіться також 10 найкращих кліпів Майкла Джексона в гіфках.

Новини по темі