Дієтолог Наталія Самойленко назвала ТОП-3 дієві поради, які допоможуть схуднути

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
3 поради, які допоможуть схуднути
freepik.com

Дізнайтесь, які звички сприятимуть вашому здоров’ю і стрункості.

Поділитися:

Нині тема здорового харчування й правильного способу життя набирає неймовірної популярності. В інтерв’ю для 1plus1.ua дієтолог Наталія Самойленко розповіла більше про три головні звички здорової людини, які допоможуть схуднути й залишатися енергійними. Прислухайтесь до порад дієтолога й будьте здоровими!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 продуктів, які повинні бути у вашому раціоні в 2019

На фото Наталія Самойленко

1. Не пропускати сніданок. Експерт стверджує, що сніданок - це прийом їжі, який може змінити наше життя на краще. Він позитивно впливає на наші гормони та метаболізм. За статистикою регулярний й поживний сніданок зменшує ризик ожиріння у дітей на 30%. Таким чином, за допомогою здорового сніданку українці стають стрункішими. Виховуйте цю навичку у собі й будьте прикладом для своїх дітей.

2. Відмовитись від кави з молоком. Дієтолог зауважує, якщо поглянути в таблицю інсулінових індексів, стає зрозуміло, що молоко - білковий продукт, він не підвищує рівень цукру у крові. Молоко можна назвати чемпіоном з підвищення інсуліну. Тому декілька випитих чашок лате протягом дня - безкінечний потік підвищення інсуліну в крові. А це крок до збільшення ваги й розвитку більш серйозних захворювань.

«Інколи, аби потішити себе, ви можете випити склянку такої жаданої кави з молоком. Проте раджу, щоб кави за пропорціями у чашці було більше, ніж молока. Також оптимальніше обирати молоко рослинного походження - мигдальне, кокосове, кунжутне. Крім того, таким напоєм краще насолоджуватися у першій половині дня», - радить Наталія.

3. Спати 8 годин на добу. Це справжня чарівна пігулка, що допоможе завжди почуватися позитивною й повною сил. Чому? Бо коли ми спимо, синтезуються гормони. Потім вони регулюють наш апетит, метаболізм, стресостійкість. Якщо ви навчите себе засинати того ж дня, якого ви прокинулись, без контакту з гаджетами, ви прискорите обмін речовин на близько 20 %. Здоровий сон робить вас вранці красивими й бадьорими.

«Хороший баланс кортизолу забезпечує стресостійкість, а його дисбаланс стимулює накопичення жиру. Люди, які мало сплять, які переглядають соцмережі перед сном і впринципі вважають сон необов’язковою частиною свого життя, жертвуючи ним заради інших важливих справ, мають високий рівень кортизолу, схильність до серцево-судинних захворювань, стресу й ожиріння», - наголошує дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тренд у схудненні: Що таке палеодієта

 

Новини по темі