Дієтолог розповіла, як шпинат допомагає для схуднення

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У студії програми Сніданок 1+1 дієтолог розповіла, чому шпинат корисний та як він допомагає схуднути.

Поділитися:

Який хліб їсти, щоб не гладшатиШпинат називають найбільш корисним листовим овочем. Недаремно герой мультфільму Моряк Папай, зіткнувшись із складними ситуаціями, їв шпинат і ставав сильнішим.

У програмі Сніданок 1+1 дієтолог розповіла про корисні властивості шпинату для схуднення та покращення загального стану організму. У листі міститься велика кількість мінеральних солей, вітамінів груп В, РР, С, Р, D2 та мікроелементів, необхідних для повноцінного функціонування організму.

4 правила ефективного бігуШпинат є лідером за вмістом білків рослинного походження, що робить його особливо корисним для прихильників здорового харчування, які займаються спортом.

Листя шпинату забезпечує організм необхідною нормою вітамінів та мінеральних речовин, налагоджує роботу шлунку, покращує зір та зміцнює судини. Рослина незамінна для жінок, адже вона уповільнює процес старіння організму та сприяє схудненню.

Малокалорійний і при цьому надзвичайно корисний шпинат не втрачає корисних властивостей навіть після приготування. Для прихильників здорового харчування пропонуємо декілька простих рецептів приготування шпинату.

1. Салат зі шпинату з грибами та бринзою

Приготувати таку страву надзвичайно просто. Наріжте кубиками помідори та бринзу та додайте листки шпинату. Змішайте оливкову олію, сіль, цукор та перець та залийте соусом салат.

Як правильно харчуватися після 40 років2. Крем-суп зі шпинатом та куркою

Зваріть куряче філе, залишок бульйону злийте, щоб суп не був занадто рідкий. Додайте шпинат та сир за бажанням. Перемішайте у блендері.

3. Смузі зі шпинатом

Так як шпинат має нейтральний смак, його чудово можна комбінувати з фруктами. Для приготування детокс-смузі до шпинату додайте банан і ківі та подрібніть у блендері.

Готуйте та худніть з користю для організму!

Новини по темі