Голлівудські зіркові матусі, які народили первістка після 40-ка

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Відомі зірки, які вперше наважились на материнство після 40-ка років.

Поділитися:

Сальма Гайєк і Пенелопа Крус показали спільне фото без макіяжуНародили після 40 – один із трендів серед жінок у всьому світі. Однак і потенційних матусь, і медиків трубує питання, чи безпечно народжувати у такому віці.

Одні вважають, що вагітність у зрілому віці омолоджує та покращує здоров’я жінки. Інші впевнені, що пологи після 40-ка – це стрес для організму породіллі та підвищений ризик розвитку патологій у дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як носити джинсовий одяг жінкам після 40 років

Гінекологи стверджують, що з 35 років у жінок знижується репродуктивна функція, зменшується кількість яйцеклітин. Однак важливим фактором є генетика.

Також під час вагітності після 40-ка збільшується ризик викиднів та ймовірність народити недоношену дитину. Проте медики наголошують, що за допомогою сучасних технологій можна вберегтися від ризиків.

Поки в Україні тему вагітності після 40-ка вважають пікантною, в Америці та у Європі жінки все частіше наважуються стати мамою у зрілому віці.

Так, наприклад, відома акторка Сальма Гайєк стала мамою у 41-рік. Під час вагітності зірка набрала більше, ніж 20 кг, але після народження донечки змогла швидко повернути привабливі форми.

У 39 років народила первістка італійська акторка та модель Моніка Беллуччі. Через 6 років зірка вдруге стала матір’ю. Моніка не приховувала свій «цікавий» стан і на пізніх термінах вагітності активно знімалась у фотосесіях для модних глянців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіна Кароль першою публічно привітала Катю Осадчу з вагітністю

У 41 відчула усі материнські клопоти кіноакторка Геллі Беррі. Відома Жінка-Кішка народила дівчинку, а вже у 47 завагітніла вдруге.

Майже у 45 стала мамою і зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Марсія Кросс. Після тривалого лікування від безпліддя жінка скористалася штучним заплідненням і подарувала життя донечкам-близнючкам.

Дбайте про своє здоров’я та заздалегідь плануйте вагітність.

Нагадаємо, нещодавно ведуча 1+1 Ольга Фреймут розповіла, як поєднує роботу та материнство.

Новини по темі