Людмила Барбір та Савва Лібкін розпалили справжні іспанські пристрасті на кухні у програмі «Їжа у великому місті». Ведучі кулінарного шоу приготували іспанське гаспачо по-українськи.

В Іспанії замість традиційного овочевого міксу готують гаспачо – рідкий салат із помідорів, огірків і перцю. Ця страва має стільки ж варіацій, як і український борщ.

Кулінарний шедевр телепари оцінила родина Посла Іспанії. Херардо Бугайо Оттоне розхвалив гаспачо по-українськи, тому що колір і запах страви набагато інтенсивніші, ніж в іспанському варіанті.

Щоб жоден помідор цього сезону не пропав даремно, Людмила Барбір та Савва Лібкін поділилися рецептом смачної та малокалорійної страви – українського гаспачо.

УКРАЇНСЬКЕ ГАСПАЧО

ІНГРЕДІЄНТИ:

Помідори мікадо – 1 кг

Жовті помідори – 0, 5 кг

Помідори волове серце – 1 кг

Помідори чері – 0, 5 кг

Помідори сливка – 1 кг

Мариновані помідори – 1л

Солодкий перець – 2 кг

Огірки – 1 кг

Часник – 12 зубчиків

Перець чилі – 2 шт

Соняшникова олія – 250 мл

Оливкова олія – 250 мл

Яблучний оцет – 250 мл

Цукор – 2-3 ст.л.

Сіль і чорний перець за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Бланшуємо помідори. Для цього ножем хрест-навхрест робимо розрізи біля хвостика помідора, опускаємо овоч на 5 секунд в кип’яток і охолоджуємо. Після цього знімаємо шкірку.

2. Солодкий перець ставимо в піч на 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього очищаємо від шкірки та видаляємо насіння.

3. Крупно нарізаємо і змішуємо помідори, огірки, часник, солодкий перець і перець чилі. Додаємо оливкову олію, яблучний оцет, сіль, цукор і перець.

4. Мариновані помідори проціджуємо від томатного соку за допомогою дуршлака.

5. Всі овочі подрібнюємо не більше 40 секунд у блендері. Отриману масу ставимо в холодильник на годину.

Поки гаспачо охолоджується, можна приготувати гарнір.

Гарнір

ІНГРЕДІЄНТИ:

Жовті помідори – 500 г

Червоний солодкий перець – 500 г

Огірки – 300 г

Петрушка

Олія – 100 мл

Хліб

Сіль і перець

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

1. Томати очищуємо від кісточок. В такому вигляді філе помідорів в Іспанії називається конкассе.

2. Нарізаємо кубиками помідори, огірки, перець та зелень.

3. Додаємо олію, сіль і перець за смаком.

Естетичний вигляд гаспачо – дуже важливий момент. Щоб рідкий суп виглядав, ніби в ресторані, налийте в тарілку гаспачо, а по центру покладіть ложку гарніру. Прикрасити тарілку можна листям буряка. Також на край тарілки покладіть хліб.

Готуйте смачно та корисно разом із проектом «Їжа у великому місті» щосуботи о 8:50 на 1+1!