Коли робити щеплення від грипу та чи можна його поєднувати з вакцинацією від COVID-19 (коментує медична експертка UNICEF)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Медична експертка UNICEF Катерина Булавінова спеціально для "Сніданку з 1+1" пояснює, коли робити щеплення від грипу та як його поєднувати з вакцинацією від COVID-19.

Поділитися:

Медична експертка UNICEF Катерина Булавінова розказала, коли робити щеплення від грипу та чи можна його поєднувати з вакцинацією від COVID-19 спеціально для "Сніданку з 1+1".

Осінь настала. Час вакцинуватися від грипу. Вакцина від грипу вже є в Україні. На даний момент в Україні є три вакцини від грипу і всі вони проти чотирьох штамів грипу. Вакцину від грипу та вакцину від COVID-19 можна зробити в один день: одну в одну руку, іншу – в іншу руку.

Кому потрібна вакцина від грипу в першу чергу

  • люди 65+
  • юді з хронічними захворюваннями
  • вагітні жінки на будь-якому терміні вагітності
  • діти (особливо від 6 місяців до 2-5)

Якщо ви відкладали вакцинацію дітей, наприклад, боялися ходити в поліклініку через коронавірус, зараз саме час довакцинувати їх усіма вакцинами календаря. Якщо ви відкладали свою вакцинацію за календарем проти дифтерії та правця, зараз саме час зробити її. Вакцинуйтесь від грипу прямо зараз, не відкладайте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна вагітним вакцинуватися від COVID-19? Коментує медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова

Раніше в Україні вже дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей від 12 до 17 років.

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

Дивіться, як медична експертка  UNICEF розвіює найпоширеніші міфи щодо вакцинації

Новини по темі