Людмила Барбір і Руслан Сенічкін приготували плов з дітьми-переселенцями та дітьми військових: рецепт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Людмила Барбір і Руслан Сенічкін з дітьми-переселенцями та дітьми військових приготували плов (рецепт)

Ведучі 1+1 провели майстер-клас з кулінарії для дітей та їх батьків з Київщини, Харківщини, Донеччини та Херсону.

Поділитися:

Ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір і Руслан Сенічкін провели майстер-клас з приготування плову для дітей та їх батьків. Зустріч відбулась на Київській дитячій залізниці, тож там були присутні і її учні, а також діти-переселенці з Київщини, Херсону, Харківської, Донецької областей, малозабезпечені родини, діти з сімей військовослужбовців Національної гвардії України.

Барбір та Сенічкін

У той день діткам організували багато активностей, головна з яких – майстер-клас з кулінарії з улюбленими ведучими ранкового шоу. Тож попри похмуру погоду, атмосфера на майданчику була теплою і дружньою. Охочих взяти участь у приготуванні виявилося так багато, що Людмилі і Руслану довелося організовувати на польовій кухні процес таким чином, аби заохотити якнайбільше дітей.

Барбір і Сенічкін

Попри свій малий вік, деякі дітки демонстрували неабиякі здібності у кулінарії – вправно чистили і різали моркву та цибулю, смажили м’ясо кролика та додавали спецій. Будь-яка страва виходить смачнішою, коли готується в дружньому колі з гарним настроєм! Тож Сенічкін і Барбір, спілкуючись з маленькими помічниками, розпитували про їх мрії, плани та бажання. Так, 5-річна Анюта зізналась, що найбільшою мріє є звільнення її рідного Херсону. 10-річний Ярослав з Донеччини розповів, як чекає на повернення своєї сім’ї до рідного дому, а 12-річний Даня – про мрію стати машиністом поїзда і подорожувати всією Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Захищаємо себе і тих, хто поруч": Людмила Барбір та Єгор Гордєєв розповіли про гарячу лінію 527 і як українцям не постраждати від торгівлі людьми

А поки у двох величезних казанах на вогні шкварчало, кипіло, смажилося та тушкувалося, усі присутні грілися співами. Ніщо так не об’єднує, як пісня, тож «Ой, у лузі червона калина» першою заспівала Людмила Барбір, до якої залюбки приєдналися діти та батьки. А далі почалося народне караоке – діти підходили до мікрофона і співали свої улюблені пісні, серед яких безперечний фаворит – «Стефанія» Kalush Orchestra.

«Подякуємо нашим Збройним Силам України, які дали можливість нам з вами зараз тут зібратися і разом побачитися, посмакувати плов, які ми приготували разом з дітьми. Подивіться, які у нас чудові діти!», - звернувся Сенічкін.

Барбір і Сенічкін

«У цей час маємо гуртуватися всі разом. Якраз такі заходи дуже корисні – коли збираємося разом, обмінюємося усмішками, енергією, а ще й смаколиками. Останні місяці наші діти дуже мужньо всі життєві завдання проходять, якось дуже швидко подорослішали. Пишаюся нашими талановитими дітками», - сказала Барбір. 

Рецепт плову з кролика у казані

Інгредієнти:

Рис,

м’ясо кролика,

цибуля ріпчаста,

морква,

часник,

сіль,

перець гострий,

барбарис,

зіра.

Спосіб приготування:

1. М’ясо кролика порізати на шматочки, підсмажити в казані на олії, додати нарізану кубиками цибулю, трошки підсмажити.

2. Додати порізану брусочками моркву, підсмажити.

3. Додати води і під кришкою залишити на півгодини тушкуватися.

4. Потім висипати рис та перемішати, сіль, перець, спеції і під кришкою готувати допоки рис не стане м’яким і вода не википить.

Новини по темі