В суботу, 10 вересня, в ефірі «Сніданок.Вихідний» відбудеться прем'єра яскравого кулінарного проекту «Їжа у великому місті» нової телепари Сави Лібкіна і Людмили Барбір.

Презентація та репетиція відбулася напередодні в ефірі Сніданку з 1+1 у компанії з Мариною Леончук та Анатолієм Анатолічем. У прямому ефірі готували та частували поживним та корисним салатом з яйцем пашот.

Видатний одеський шеф-кухар і ресторатор Сава в дуеті з телезіркою, актрисою і справжньою гуцулкою Людмилою пропонують глядачам безліч гастрономічних відкриттів і трюків на кухні, які легко можна повторити у себе вдома. Ці страви стануть коронними на святах, сімейних сніданках чи обідах, ними можна частувати іноземних гостей або навіть включити в меню ресторану. Це їжа великого міста - легка, проста, динамічна, стильна, яскрава, пікантна із застосуванням українських локальних якісних свіжих продуктів.

Дегустувати й оцінювати страву в гості до кулінарів запрошуються цікаві особистості - блогери, гурмани, зірки, лікарі, іноземці, телекулінари, спортсмени, а також друзі, родичі та інші. Перше блюдо - пюре (хумус) з квасолі з гарбузовим насінням спробували і оцінили пластичний хірург Ростислав Валіхновський, тревел-блогер Вікторія Потоцька, фуд-блогер Юлія Чеснокова і Марина Ситник, головний редактор журналу про подорожі.

Українська кухня інтегрується в Європу.  Відтепер щосуботи на телеканалі 1+1 ми розповімо смачну і надихаючу телеісторію про те, що українська кухня може бути модною, улюбленою новим поколінням, враховувати кращий досвід і ідеї світових кухонь, бути трендом і гордістю країни на міжнародному рівні.

Ви дізнаєтеся, що і чому їдять зараз в різних містах України, як час впливає на традиції, які кулінарні тенденції сьогодення і майбутнього. Зйомки будуть проходити не тільки в Києві, а й в інших містах.

Обіцяємо гастрономічні спецефекти, а також багато гумору і кумедних дебатів на кухні між норовливою ​​гуцульською красунею і ексцентричним одеським чоловіком.

Люда Барбір - досвідчена господиня, але з традиційним, домашнім підходом до їжі. Принциповість і професійний підхід Сави до готування часто йдуть в розріз з її звичним способом готувати.

Сава Лібкін прокоментував новий телепроект так: «Я вважаю, що наша їжа, яку обирають городяни зараз, - давно потребує українського перекладу. Багато страв приїхали в Україну з Італії, з Франції, з Німеччини, з Португалії - звідки завгодно. І ми наразі їмо іноземну кухню в Україні. Я пропоную цю їжу фактично перекласти українською мовою – зробити сучасною українською, оновити. Наші діти, онуки будуть її любити, готувати вдома і пишатися нею. Ми почнемо цей рух і всіх запрошуємо приєднуватися. До речі, з Людою працюється на рівні екстріму, вона ефектна, вміє співати і яскраво смакує страви. Але я обіцяю навчити її класно кулінарити і вас, дорогі глядачі, теж».

Готувати страву і подавати в ефірі нова телепара буде на унікальному авторському посуді від Сави Лібкіна. Як справжній художник, Сава створює і малює ескізи посуду, яку допомагають виготовити львівські майстри. Вона з секретами. Стежте за ефірами, - ми даруватимемо посуд найуважнішим глядачам. Зараз на сторінці в ФБ «Сніданку з 1+1» проходить розіграш спеціальної чаші для запікання, яка витримує дуже високу температуру і завдяки краям без глазурі страви з тонким тестом добре запікаються.