Наталія Мосейчук про свій новий проект: ​Ми будемо обговорювати, як змінити нашу школу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Зіркова телеведуча повідомила усі подробиці церемонії Global Teacher Prize Ukraine

Поділитися:

Телеведуча Наталія Мосейчук нещодавно стала одним із кураторів національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Наталія за освітою - викладач англійської мови, тому ця тема їй особливо близька. З дитинства вона хотіла навчати і відчувала, що це її покликання. Однак життя зірки склалося інакше. Під час навчання в університеті Наталія знайшла роботу у галузі журналістики. Відтоді й почалася її робота на телебаченні. Зараз Наталія - успішна телеведуча та любляча матуся. Жінка виховує двох синів і обожнює готувати для усієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Мосейчук: «Вірю, що моїм дітям сподобається жити в Україні»

Після закінчення церемонії Наталія поділилася новинами важливої події та розповіла про усі аспекти нової освітньої реформи. Зіркова телеведуча зізналася, що вірить у людей, які взялися за нову освітню реформу. Наталія зустрічалася із багатьма вчителями, які розуміють, як їм діяти, аби покращити систему освіти в Україні. Вони будуть працювати над тим, щоб повернути дітям любов до рідної мови, а також стимулювати студентів обирати українські виші, а не їхати на навчання за кордон.

Я спілкувалася із освітянами, котрі прагнуть ввести в початкову школу інтегроване навчання і щиро сподіваюсь, що нова реформа стане дієвою.

Наталія запевняє, що проблемою освіти в Україні є не тільки низька зарплатня вчителів.

Ми вимагаємо у наших дітей бути найкращими та найрозумнішими, однак варто зрозуміти, що нам слід їх навчати любові до знань.

Наталія зізналася, що щиро сподівається на продовження церемонії у наступному році. Організаційна робота була непростою, а вчителі надзвичайно хвилювалися, адже такий захід відбувався вперше. Нагороду отримав викладач фізики та астрономії Пауль Пшеничка.

У номінації брали участь 20 вчителів. Я дуже хвилювалася, адже зробила ставку саме на пана Пауля. Я неймовірно щаслива, що він переміг.

Наталія Мосейчук мала можливість вручити власну премію одному із учасників церемонії. Її отримала вчитель хімії Оксана Бицина. Наталю дуже зворушила її особлива історія, і вона не мала сумнівів, що саме пані Оксана повинна отримати цю нагороду.

У подарунок заслужений вчитель отримала подорож до Праги для відпочинку із сином. Наталія сподівається, що Оксана використає таку можливість і зможе отримати ще більше натхнення, наснаги та сил для навчання нашого майбутнього покоління.

Щодо своїх планів на майбутнє, Наталія Мосейчук розповіла, що прагне реалізувати проект «Право на освіту», де будуть збиратися вчителі, батьки, учні і обговорювати, як змінити систему освіти.

У нас вже є успішна ініціатива, яку ми створили разом з волонтерами у лікарні «Охмадит». На даний час там є спеціалізований клас, де волонтери займаються навчанням важкохворих дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук нагородила найкращого вчителя України

Новини по темі