Для вдосконалення технології виробництва та покращення смакових якостей продуктів у харчовій промисловості використовують харчові добавки. Зазвичай такі домішки нешкідливі, проте є й такі, що становлять небезпеку для здоров'я людини.

У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про харчові добавки, які в жодному разі не можна вживати в їжу.

Барвники – Е100-Е199. Відновлюють та посилюють колір продукту.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 102, 104, 107, 110, 122, 124, 126, 131, 133, 155, 161.

Консерванти – Е200-Е299. Покращують строки зберігання продуктів.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 200, 210-215, 220-232, 249-250, 262, 282.

Антиоксиданти – Е300-Е399. Попереджають окислення продуктів.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 310-312, 320-322, 330, 363.

Стабілізатори, загусники та емульгатори – Е400-Е499.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 407, 413-414, 420, 450-451, 492.

Регулятори кислотності та розпушувачі – Е500-Е599.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 510, 513-514, 527.

Посилювачі смаку та аромату – Е600-Е699.

НЕБЕЗПЕЧНІ: 620-635.

Нагадаємо, що нещодавно експерт Сніданок. Вихідний Таміла Чехович розповіла, як зберігати харчі в холодильнику, щоб вони не втрачали свої корисні властивості.