Нещодавно улюблений телекулінар разом із колегою Святославом Гринчуком вчив готувати корисний сніданокхрумкі сирники з шоколадом по-львівськи.

Сьогодні Руслан Сенічкін вирішив поекспериментувати і здивувати нетиповим печінковим паштетом із яблуками.

Для приготування паштету потрібно:

1. Печінка – 300 г

2. Розмарин – 20 г

3. Жовтки 2-х яєць

4. Яйця – 2 шт.

5. Цибуля – 1 шт.

6. Печені яблука – 2 шт.

7. Вершкове масло – 70 г

8. Портвейн – 300 мл

9. Спеції за смаком

Спосіб приготування:

1. Нарізаємо цибулю кубиками.

2. Смажимо цибулю на пательні.

3. Поки цибуля смажиться, додаємо до неї листя розмарину та портвейн.

Важливо: під час термічної обробки алкоголь випарується, однак страва збереже приємний аромат.

4. Напередодні замочуємо печінку у молоці і відварюємо.

Молоко допоможе позбутися гіркого присмаку печінки.

5. У блендер (подрібнювач) викладаємо варену печінку, смажену цибулю з розмарином, вершкове масло, 2 жовтки, розбиваємо 2 яйця, яблучне пюре, спеції.

6. Усе подрібнюємо до однорідної суміші.

7. Виливаємо суміш у формочки і запікаємо у печі 40 хв за температури 180 ⁰С.

Паштет намащуйте на цільнозерновий або житній хліб. Страва також чудово смакує з грінками.

Окрім цього, вам буде цікаво дізнатися, як вибрати якісний корисний хліб.