Звичайно, не всім до вподоби специфічний смак оливок. Однак вміст кислот та вітамінів у цих ягодах і справді унікальний. Про чудодійні властивості оливок писали лікарі Давньої Греції ще 1000-чі років тому.

Сучасні лікарі виокремлюють такі корисні властивості оливок:

1. Оливки нормалізують рівень холестерину, покращують травлення, роботу серцево-судинної системи.

2. Зміцнюють мембрани клітин.

3. Містять вітаміни групи А, В та Е, що сприяють збереженню молодості шкіри.

4. Виводять токсини і шлаки із організму.

5. Чорні оливки попереджають розвиток виразки шлунка.

6. Якщо ж ви з’їдаєте хоча б 20 оливок у місяць, – це ефективна профілактика утворення зубного каменю та каменеутворення у жовчних протоках, жовчному міхурі та нирках.

7. Оливки та маслини гіпоалергенні та допомагають підтримувати тонус організму.

Окрім цього, такі диво-ягоди без вагань можуть вживати модниці, які стежать за своєю фігурою. 7 оливок на день – найоптимальніший варіант (це всього 37 ккал).

Не забувайте щодня вживати вітаміни, сміливо додавайте оливки в овочеві салати і пийте багато негазованої води.