Поради батькам: Як уберегти дітей від вірусних захворювань

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

На початку нового навчального року школярі ризикують отримати гострі вірусні інфекції.

Поділитися:

Після повернення в колектив діти багато спілкуються один з одним. Як наслідок, діти ризикують підчепити вірусні інфекції. У сюжеті програми Сніданок з 1+1 розповіли, як уберегти дітей від хвороб.

Шкільна медсестра, яка 26 років пропрацювала з дітьми, каже, що хворих дітей бачить здалеку. Головний біль, втома та нежить – головні симптоми захворювань школярів, які з’являються у вересні. Якщо діти мають щонайменші признаки хвороби, лікарі радять батькам залишати малечу вдома.

Лікар-педіатр розповіла, що інкубаційний період вірусних інфекцій триває від декількох годин до 14 днів. Тому щасливі першокласники, яких на лінійки ведуть з нежиттю чи температурою є переносниками вірусу.

Повернувшись у колектив діти ризикують захворіти ангіною та вірусами. Особливо це стосується менших школярів.

Щоб уберегти дітей від вірусів, медики радять змалку привчати дітей до занять спортом, агітувати їх вести здоровий спосіб життя та замінити цукерки на фрукти. Корисною альтернативою для дітей стануть сирні цукерки, які й зуби зміцнюють, і добре смакують. Для нормального функціонування організму варто щоденно вживати достатню кількість вітамінів та мікроелементів. Дивіться перелік продуктів, які потрібно вживати щодня

Новини по темі