Учені експериментальним шляхом довели, що дині містять речовину, яка відновлює пошкоджені нервові клітини. Тож щоденне вживання дині протягом сезону допомагає зменшити стрес, покращує сон та нормалізує роботу нервової системи.

У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Олена Незговорова розповіла, чому радить диню як заспокійливий засіб.

Диня - надзвичайно корисний та смачний продукт. На 100 грамів міститься всього 30-35 Ккал, отже це ідеальний десерт для ласунів, які слідкують за своєю фігурою. Окрім цього, дині сприяють виділенню серотоніну - речовини, яка підвищує рівень задоволення та щастя.

У динях є все необхідне для краси і здоров’я: необхідні мінерали, клітковина. Щоб диня не набридала з неї можна робити різні салати та корисні смузі. Однак дієтологи наголошують, що овоч можна комбінувати не з усіма продуктами.

Як правильно їсти диню?

Диню не можна їсти з молоком або йогуртом. Такий мікс може призвести до розладів шлунку.

Після того, як ви полаували динею, зачекайте дві години. Лише потім можна вживати інші страви.

Якщо продукт не шкодить вашому здоров’ю, не викликає алергії та не погіршує самопочуття, експерти радять не обмежувати себе у споживанні.

Дині не варто вживати:

людям, що мають проблеми з травленням,

якщо ви страждаєте гострими запальними процесами: гастрити, виразки, холіцестит, діарейний синдром,

людям з цукровим діабетом.

Прислухайтеся до свого організму і заряджайтеся вітамінами з розумом!