У програмі Сніданок з 1+1 дали кілька порад, як урізноманітнити осінній раціон. Із приходом осені людям дуже часто хочеться чогось солодкого чи шкідливого. Справа в тому, що їхнім організмам не вистачає вуглеводів. З огляду на це експерти радять снідати кашами чи хлібцями із цільнозернового борошна.

Дієтологи переконують, що осінь – найкращий час, щоб урізноманітнити свій сніданок сезонними овочами та фруктами. У ранковому раціоні обов'язково повинні бути баклажани, помідори, кабачки та гарбуз.

Сезонні овочі – це справжня кольоротерапія. Барвисті овочі подарують організму велику кількість вітамінів і позитивних емоцій на весь день, – переконує Марина Леончук.

ЯК УРІЗНОМАНІТНИТИ ОСІННІЙ РАЦІОН

1. Дієтолог радить запікати овочі або готувати їх на пару.

2. Робити з овочів супи-пюре, адже вони чудово засвоюються організмом.

3. Додавати овочі до каш чи омлетів.

Обов’язково варто звернути увагу на гарбуз. У ньому міститься надзвичайно багато вітамінів.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про користь гарбузового насіння.