У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про калорійність та корисні властивості консервованої та відвареної кукурудзи, попкорну та кукурудзяної крупи.

За словами дієтолога, у 100 г. кукурудзи – 325 ккал. Незважаючи на те, що кукурудза – це не низькокалорійний продукт, її обов’язково треба включити до свого раціону. Адже вона містить вітаміни A, D, PP, В1, B2 C і багато мікроелементів.

Щоб отримати добову норму вітаміну B1, достатньо з’їсти всього 150 г. відвареної кукурудзи, – стверджує дієтолог.

Поради дієтолога: Влітку треба пити квасЧОМУ ТРЕБА ЇСТИ КУКУРУДЗУ

Страви з кукурудзи рекомендують вживати:

1. для профілактики атеросклерозу;

2. при безсонні та стресах;

3. при патології печінки та жовчовивідної системи;

4. для виведення з організму шкідливих речовин;

5. при захворюваннях сечовивідної системи;

6. для профілактики ожиріння та цукрового діабету.

Читайте також: 5 причин, чому треба їсти фініки

Поради дієтолога: Кефір для схудненняЯК ОТРИМАТИ МАКСИМАЛЬНУ КОРИСТЬ ВІД КУКУРУДЗИ

1. Кукурудзу найкорисніше готувати у пароварці або мультиварці.

2. Уся користь зерна зберігається у попкорні без солі та цукру.

3. Кукурудзяну крупу треба зберігати у скляному або керамічному посуді з герметичною кришкою. Експерт рекомендує варити її не менше 1 год.

4. У банці консервованої кукурудзи повинно бути лише чотири компоненти – кукурудза, вода, сіль та цукор. У відкритому вигляді консервовану кукурудзу можна зберігати в холодильнику не більше двох діб.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог розповіла про корисні продукти, які треба їсти щодня.