Поради експерта: З якими продуктами найкраще поєднувати салямі
Експерт розповіла, з чим смачно і корисно смакувати м’ясним делікатесом.
У програмі Сніданок з 1+1 гастрожурналіст Ольга Карі розказала, як правильно обрати салямі, наскільки часто і кому її можна вживати.
За словами експерта, салямі не може бути основою раціону. Цей вид ковбаси дуже калорійний, тому для дорослої людини достатньо з’їдати 1-2 шматочки вдень. Крім того, до складу салямі входить багато спецій і часник – усе це подразнює шлунок.
Експерт не рекомендує їсти делікатес на сніданок. Найкраще смакувати салямі в обід.
І пам’ятаєте, краще їсти менше салямі, але дорожчої ковбаси, – каже Ольга Карі.
ІЗ ЧИМ ЇСТИ САЛЯМІ
1. Хліб
Проте варто смакувати салямі лише з чорним хлібом – він корисніший і менш калорійний.
2. Зелень
Салямі найкраще поєднувати з великою кількістю зелені. Також ковбасу можна додавати до салатів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правильний спосіб зберігання свіжої зелені в холодильнику
3. Супи
У суп салямі треба додавати тоді, коли страва вже зварена. Ковбаса подарує першій страві смаку та поживності.
4. Фрукти
Для тих, у кого нема проблем із шлунком, можна посмакувати салямі з яблуками та динею. Проте експерт попереджає, що це поєднання не дуже корисне.
Нагадаємо, що нещодавно Олексій Душка дав поради, як обрати якісні ковбасні вироби.