У програмі Сніданок з 1+1 гастрожурналіст Ольга Карі розказала, як правильно обрати салямі, наскільки часто і кому її можна вживати.

За словами експерта, салямі не може бути основою раціону. Цей вид ковбаси дуже калорійний, тому для дорослої людини достатньо з’їдати 1-2 шматочки вдень. Крім того, до складу салямі входить багато спецій і часник – усе це подразнює шлунок.

Експерт не рекомендує їсти делікатес на сніданок. Найкраще смакувати салямі в обід.

І пам’ятаєте, краще їсти менше салямі, але дорожчої ковбаси, – каже Ольга Карі.

ІЗ ЧИМ ЇСТИ САЛЯМІ

1. Хліб

Проте варто смакувати салямі лише з чорним хлібом – він корисніший і менш калорійний.

2. Зелень

Салямі найкраще поєднувати з великою кількістю зелені. Також ковбасу можна додавати до салатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правильний спосіб зберігання свіжої зелені в холодильнику

3. Супи

У суп салямі треба додавати тоді, коли страва вже зварена. Ковбаса подарує першій страві смаку та поживності.

4. Фрукти

Для тих, у кого нема проблем із шлунком, можна посмакувати салямі з яблуками та динею. Проте експерт попереджає, що це поєднання не дуже корисне.

Нагадаємо, що нещодавно Олексій Душка дав поради, як обрати якісні ковбасні вироби.