Як повернути форму після свят: Поради дієтологаУ програмі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної випічки – порційних пирогів із сухофруктами, про користь яких нещодавно розповідала дієтолог. Десерт легко готувати та смачно їсти. Телекулінар переконує, що страва сподобається і дорослим, і малим.

ПІСОЧНЕ ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ

Борошно – 400 г.

Цукор – 200 г.

Імбир – 30 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою імбирного чаю.

Кориця – 1 ч.л.

Яйце – 2 шт.

Вершкове масло – 300 г

ПРИГОТУВАННЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА

1. Перетерти холодне вершкове масло з борошном, цукром, ароматним сушеним імбирем та корицею. Перетворіть це все на крихту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке спред і як вибрати якісне вершкове масло. 

2. Додати яйце та вимішати тісто.

3. Залишити тісто в холодильнику на 1 год. 

«Відпочиле» тісто буде дуже еластичним та слухняним, – переконує Руслан Сенічкін.

Рецепти Руслана Сенічкіна: Святкові ялинки з начинкамиПИРОГИ З СУХОФРУКТАМИ – ІНГРЕДІЄНТИ

Пісочне тісто

Журавлина – 100 г.

Цукати – 100 г.

Яблуко – 2 шт.

Імбир – 30 г.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для святкового настрою

Арахіс – 100 г.

Мед – 4 ст. л.

Мигдаль – 100 г.

Родзинки – 100 г.

Яєчний білок – 2 шт. 

Рецепт хрумкого шоколадного печива від Руслана СенічкінаПРИГОТУВАННЯ ПИРОГІВ З СУХОФРУКТАМИ

1. Розкатати тісто завтовшки трохи менше 5мм.

2. Вирізати тісто кружечками такого діаметру, щоб вони повністю покрили формочку для кексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт хрумкого шоколадного печива від Руслана Сенічкіна

3. Викласти вирізані кружечки тіста у заздалегідь змащені вершковим маслом форми для кексів.

4. Перед використанням родзинок, замочити їх у теплій воді.

5. В окрему миску висипати родзинки, дрібно нарізаний імбирний корінь, журавлину, цукати та подрібнений горіховий мікс. Перемішати та додати нарізані яблука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко почистити волоські горіхи і мигдаль

6. Ложкою викласти начинку в форми.

7. Залити кілька формочок кленовим сиропом чи медом, а решту – збитими білками з цукровою пудрою.

8. Вирізати «капелюшки» для пирогів відповідного розміру. Накрити ними кожну формочку.

9. Проштрикнути «капелюшки», щоб дати вихід повітрю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачного різдвяного кекса з сухофруктами

10. Запікати півгодини при температурі 160 градусів.

11. За 5хв до готовності змастити пироги яйцем.

12. Готові пироги посипати цукровою пудрою. 

Такі пироги добре зберігатимуться впродовж 3-4 днів при кімнатній температурі. За цей час вони не втрачатимуть своїх поживних властивостей та смакових якостей, – каже Руслан Сенічкін.

Нагадаємо, нещодавно Валентина Хамайко розповіла, як приготувати солоний тришаровий пиріг.