Зранку завжди не вистачає часу, щоб спокійно приготувати сніданок. Омлет - універсальна страва для тих, хто хоче поїсти швидко і смачно. У програмі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився секретами приготування італійської фрітатти з простих інгредієнтів, яка ідеально підійде для сніданку.

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця - 6 шт

Гриби (печериці) - 400 г

Цибуля - 1 шт

Твердий сир - 100 г

Болгарський перець - 2 шт

Зелень та спеції за смаком

Рослинна олія

Читайте також: Рецепт оливкової олії зі спеціями

ПРИГОТУВАННЯ

1. Поставити пательню на вогонь і додати трохи олії. Дрібно пошинкувати печериці і висипати на розігріту пательню.

2. Додати спеції за смаком і смажити доки гриби не зменшаться приблизно у 2-3 рази.

Зауважимо, нещодавно дієтолог розповіла, чому потрібно вживати гриби.

3. Дрібно нарізати цибулю, вкинути до грибів. Ретельно все перемішати і смажити ще 2-3 хвилини.

4. В окрему миску розбити яйця. Ретельно перемішати, але яєчну суміш не збивати до піни.

Кількість яєць залежить від розміру формочки, в якій готується фрітатта, - зазначає телеведучий.

5. Натерти сир на терці і додати до збитих яєць. Ще раз усе перемішати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як вибрати якісний і свіжий твердий сир

6. Болгарський перець нарізати кубиками і додати на пательню до грибів. 

Перець додаємо в кінці, щоб він зберіг свій яскравий колір, - зауважує Руслан Сенічкін.

  1. Форму для випікання змастити вершковим маслом або рослинною олією.
  2. Викласти туди начинку з грибів та перцю. Зверху залити яєчною сумішшю.
  3. Поставити фрітатту до духовки на 30 хв. при температурі 180 градусів.

Начинка у фрітатти може варіюватися: з м’ясом, овочами або грибами.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачної тушкованої капусти з мисливськими ковбасками.