Шеф-кухар гастрономічного ресторану Липський Особняк Георгій Шаруєв розказав у студії програми Сніданок з 1+1 рецептом авторського морозива з карамелізованим лісовим горіхом.

Десерт легко приготувати в домашніх умовах, а всі продукти можна придбати в супермаркеті чи на ринку. 

Для того, щоб зробити пломбір, потрібні такі інгредієнти:

Пряжене молоко – 0,5 л,

Вершки – 0,5 л,

Жовтки – 10 шт,

Глюкоза, або цукор,

Карамелізовані горіхи,

Суха малина.

Приготування:

1. Змішати вершки, пряжене молоко та жовтки і поставити на парову баню.

Пряжене молоко подарує смак дитинства, а жовтки стануть основним зчущувачем у десерті.

2. Розмішати суміш, допоки вона не розчиниться.

3. Помістити суміш у комбайн, додати глюкозу або цукор за смаком. Охолодити рідким азотом.

Якщо немає рідкого азоту, то можна скористатися морозильною камерою. Проте це займе трохи більше часу.

Пломбірне морозиво готове. Залишилося лише прикрасити його карамелізованими горіхами та малиною.