Рецепт улюбленої страви Кузьми Скрябіна – борща зі смаженою картоплею
У програмі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін приготував у прямому ефірі улюблену страву Кузьми – борщ зі смаженою картоплею.
Нещодавно ведучий програми Сніданок з 1+1 побував у гостях у мами Андрія Кузьменка Ольги Михайлівни. Вона частувала Сенічкіна улюбленою стравою свого сина.
Народний кулінар Руслан Сенічкін присвятив рубрику Правильний сніданок талановитому музиканту Кузьмі Скрябіну. Руслан Сенічкін приготував у прямому ефірі борщ зі смаженою картоплею, який більш за все смакував Кузьмі.
БОРЩ ЗІ СМАЖЕНОЮ КАРТОПЛЕЮ
Інгредієнти:
Буряк – 3 шт.
Борошно – 1 ст.л.
Молоко – 500 мл
Сметана – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Картопля – 5 шт.
Оцет – 2 ст.л.
Часник – 3 зубки
Зелень та спеції за смаком
Спосіб приготування:
1. У воду додайте нарізаний соломкою буряк та лавровий лист. Щоб борщ не втратив яскравого кольору, додайте 2 ст.л. оцту.
2. В окремій мисці змішайте сметану, молоко та 1 ст.л. борошна.
3. Отриману молочну суміш додайте до буряка.
4. Щоб борщ мав апетитний часниковий аромат, на 3 л борщу додайте дрібно нарізані 3 головки часнику.
5. Поки готується борщ, підсмажте картоплю. Як тільки картопля стане рум’яною, додайте нарізану кільцями цибулю та 100 г жирної сметани, тушкуйте 5-7 хвилин.
Руслан Сенічкін наголосив, що є особливі правила, як їсти цю страву: варто смакувати картоплею і одночасно запивати її борщем.
Народний кулінар вважає, що таке незвичне гастрономічне відкриття дозволить трішки зануритися у дитинство геніального музиканта Кузьми Скрябіна.
Читайте також, який задум Кузьми втілила в життя його матір.