До Дня незалежності Грузії ведучий програми Сніданок 1+1 Руслан Сенічкін запропонував приготувати національну грузинську страву пхалі.

Подорож до дружньої країни-сусіда так вразила Руслана Сенічкіна, що він влаштував маленьку Грузію у себе на кухні.

Пхалі - одна з найбільш популярних страв серед місцевого населення, адже за бажанням інгредієнти можна змінювати та доповнювати. Руслан Сенічкін приготував національну страву на основі одного із найбільш корисних овочів - шпинату.

Інгредієнти:

Шпинат 400 г

Цибуля 2 шт

Волоський горіх 150 г

Часник 3 зубки

Лимонний сік 3 ст.л.

Зелень та спеції за смаком

Щоб приготувати грузинську страву пхалі, потрібно:

  1. Змішати у блендері листя шпинату та волоський горіх до отримання однорідної маси.

  2. До суміші додати цибулю, часник, кензу, кілька гілочок петрушки і кріп. Змішати все у блендері.

  3. Додати овочеву приправу, сік лимону та перемішати.

  4. Із отриманої суміші зліпити кульки, викласти на тарілку та прикрасити горіхами.

Така закуска пасує до будь-яких м'ясних та рибних страв. Подорожуйте до гостинної країни-сусіда, влаштувавши гастрономічну Грузію на власній кухні.