Рецепт від Руслана Сенічкіна: полунична сальса з томатами

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Мексиканська кухня: як приготувати полуничну сальсу

Секрети приготуваня гострої мексиканської страви в домашніх умовах.

Поділитися:

Полуничний сезон – час для смачних десертів. Ведучий 1+1 Руслан Сенічкін переконаний, що з солодкої ягоди можна також приготувати апетитну мексиканську страву.

У програмі Сніданок з 1+1 експерт поділився рецептом полуничної сальси з томатами та кінзою.

Інгредієнти

Полуниця – 10 шт.

Цибуля – 1 шт.

Томати – 2 шт.

Перець чилі – 3 шт.

Лимонний сік – 2 ст.л.

Кінза – 30 г.

Спеції за смаком.

Приготування

1. Промити полуницю.

Не мийте полуниця під струменем проточної води – це може пошкодити шкірку ягоди. Краще помістити полуницю в миску з холодною водою. Щоб ягода не втратила смак, не відривайте зелений кінчик, – радить Руслан Сенічкін.

2.  Відірвати хвостики, порізати полуницю.

3. Зняти з томатів шкірку. Порізати. Додати до полуниці.

Для приготування страви потрібна лише м'якоть помідорів, тому сік, що залишається на дошці, карще не виливати в миску з інгредієнтами, – каже Руслан Сенічкін.

4. Порізати половину цибулі. 

5. Почистити перець чилі від кісточок. Порізати. Додати до інших інгредієнтів.

6. Дрібно нарізати листя кінзи. Всипати в миску.

7. Додати лимонний сік.

8. Обережно перемішати суміш (сальсу), щоб вона не перетворилася на пюре.

9. Акуратно викласти сальсу на грінки. 

Новини по темі