Рецепт італійського омлету з грибами від Руслана СенічкінаБагато домашніх кулінарів не ризикують готувати суфле вдома, оскільки думають, що це дуже важко. Проте у програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін переконав, що приготувати вишуканий шоколадний десерт за лічені хвилини можна дуже легко.  

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 5 шт

Вершки – 60 мл

Цукрова пудра – 60 г

Чорний шоколад – 200 г

Вершкове масло – 20 г.

Читайте також, Що таке спред і як вибрати якісне вершкове масло (відео).

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Поставити шоколад на водяну баню.

Пам’ятайте, що якість чорного шоколаду залежить від вмісту какао. Його має бути не менше 80%, - говорить Руслан Сенічкін.

  1. Усі яйця  розділити на жовтки та білки.
  2. Жовтки збити за допомогою блендера.

Збивати потрібно доти, доки суміш на набуде приємного жовто-білого кольору, - зазначає телеведучий.

  1. До розтопленого шоколаду додати вершки, постійно помішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг шоколадних виробів від Олексія Душки.

  1. Збиті жовтки так само вилити до шоколаду, ретельно помішуючи.

Суміш з шоколаду, вершків та яєць не потрібно доводити до високої температури, - каже Руслан Сенічкін.

  1. Шоколад зняти з бані. Збити білки блендером.

      Щоб білки добре збивалися, вони обов’язково мають бути холодні. А ще можна додати до них дрібку солі, - запевняє телекулінар.

  1. Шоколадну суміш додати до збитих білків. Ретельно усе перемішати.
  2. Готову масу вилити у формочки і запікати в духовці 10-15 хв. при температурі 200 градусів.

Суфле обов’язково потрібно подавати гарячим, інакше воно опуститься. Зверху можна прикрасити кулькою морозива.

Нагадаємо, не так давно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного пирога.