Страви італійської кухні надзвичайно смачні, та водночас калорійні, адже в основі переважають тісто або паста. За порадою фуд-блогера Едуарда Насирова шеф-кухар передачі Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін приготував більш цікавий та корисний різновид італійської страви - картопляні фаготтіні з сиром.

Фаготтіні - по-італійськи мішечок. В якості начинки для страви використовують овочі, сири, горіхи.

Інгредієнти:

2 яйця

3 ст. л. олії

100 г твердого сиру

4 шт. вареної картоплі

100 г панірувальних сухарів

спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізану невеликими кубиками картоплю потрібно відварити і товкачкою перетворити на пюре.

  2. Додайте 2 сирих яйця та натертий на дрібній терці сир, підсоліть.

  3. Сир порізати паличками і загорнути в картопляну масу.

  4. Помістіть батончики в яйце, панірувальні сухарі та підсмажте до золотої скоринки.

  5. Коли фаготтіні підрум’яняться, запікайте в печі при температурі 200 градусів протягом 5-7 хвилин.

Овочевий варіант італійських фаготтіні чудово доповнює основні страви, м’ясо та салати.