Меренги – це неймовірно смачний, повітряний десерт, який тане у роті. Приготувати таке ніжне й по-весняному легке безе під силу кожному. Важливо лишень знати декілька правил!

Напередодні вихідних у програмі Сніданок з 1+1 народний кулінар Руслан Сенічкін відкрив усі таємниці створення цього солодкого дива.

Для приготування безе знадобляться такі складові:

  1. Яєчний білок 100 г
  2. Цукор 200 г
  3. Ванільний цукор 5 г
  4. Лимонний сік 1 ч.л.

Секрети приготування безе:

  1. Обов'язково зважайте на те, що білки мають бути не кімнатної температури, а холодними.
  2. Пам'ятайте, що збивати яйця потрібно не в алюмінієвому посуді, а сухому в скляному або з нержавіючої сталі.

Починаємо! До миски з білками додайте ванільного цукру, лимонного фрешу і поступово – цукру. Аби загусло, збивайте 7-10 хвилин. Потім перекладіть суміш у мішечок з фігурною насадкою, сформуйте безе і поставте в піч. Готуйте за температури 100 градусів упродовж 45 хвилин.

До речі, з французької безе перекладається, як поцілунок. Тож цей десерт у вашому виконанні може стати чудовим натяком тому, кого ви любите.