Салат із авокадо та сочевицею: Рецепти Руслана Сенічкіна

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Руслан Сенічкін поділився рецептом поживного салату із сочевиці.

Поділитися:

Народний шеф-кухар та ведучий програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін розповів про корисні властивості сочевиці та приготував ситний салат.

Вітамін Е уповільнює процес старіння: Поради дієтологаСочевиця та авокадо відомі своєю поживною цінністю. Страви з цими продуктами надовго втамовують голод та насичують організм корисними речовинами.

Сочевиця вирізняється високою кількістю мікроелементів – вітамінами групи В та А, жирними кислотами з групи Омега-3, Омега-6 тощо. Для того, щоб залізо добре засвоювалось, страви із сочевиці подають у салатах зі свіжими овочами, багатими на вітамін С ─ помідорами, болгарським перцем, зеленню.

За своїми харчовими властивостями чечевиця може замінити крупи, хліб та значною мірою м'ясо. Кількість засвоюваного білка у сочевиці перевищує тваринний білок у м'ясі.

САЛАТ ІЗ СОЧЕВИЦЕЮ ТА АВОКАДО – ІНГРЕДІЄНТИ

Сочевиця 200г

Кабачок 2шт.

Цибуля 1шт.

Авокадо 1шт.

Авокадо ─ це не овоч, а фрукт. Він найкраще серед інших засвоюється організмом.

Томатна паста 1ч.л.

Болгарський перець 2шт.

Оливкова олія 2ст.л.

Зелень та спеції за смаком

ЯК ГОТУВАТИ САЛАТ ІЗ СОЧЕВИЦІ ТА АВОКАДО

1. Наріжте кубиками кабачок та болгарський перець. Покладіть овочі на пергамент дека і покропіть їх рослинною олією. Додайте приправи за смаком. Поставте випікати до духовки, розігрітої до 180 градусів на 10-15 хв.

2. Відваріть сочевицю в овочевому бульйоні із лавровим листям.

3. Дрібно наріжте цибулю.

4. Викладіть на тарілку сочевицю, посипте в'яленими томатами. Додайте нарізаний кубиками авокадо, запечені овочі та цибулю.

Читайте також: Чим корисні томати.

5. Вичавіть кілька крапель лимонного соку.

Пам'ятатайте, що здорова їжа – це не тільки корисно, а й смачно. Готуйте з нами та діліться своїми рецептами правильного харчування!

Новини по темі