Часто кулінари полюбляють готувати апетитну сирну запіканку із ванільним цукром, з курагою, родзинками. Сьогодні у «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін вирішив «зламати» стереотипи та приготував не  солодку, а солону сирну запіканку з томатно-часниковим соусом.

Для приготування рікоти вам знадобиться:

1. 500 г вершкового сиру

2. 2 томати

3. 2 зубки часнику

4. 2 ст. л. лимонного соку

5. 2 ст. л. цедри лимона

6. 2 ст. л. оливкової олії

7. Зелень, спеції (за смаком)

Спосіб приготування:

1. Беремо формочки.

 Важливо: формочки щільно застеляємо харчовою плівкою.

2. Викладаємо сир у формочки.

3. Ставимо формочки із сиром у холодильник на 2 год або ж у морозильну камеру на 30 хв.

4. Викладаємо формочки із сиром на деко з пергаментом для запікання.

5. Обережно знімаємо із сиру харчову плівку.

6. Запікаємо у печі протягом 10 хв за температури  220 ⁰С.

7. На готовий запечений сир викладаємо соус.

Готуємо томатно-часниковий соус:

1. Очищуємо помідори від шкірки та нарізаємо їх дрібними кубиками.

2. Натираємо до помідорів часник.

3. Додаємо сік лимона та натираємо цедру.

4. Додаємо зелень, спеції та оливкову олію.

5. Усе ретельно перемішуємо.

Така страва може бути смачним корисним сніданком або ж закускою до вечері. Руслан Сенічкін рекомендує подавати до столу рікоту з грінками або із підсмаженим  на грилі хлібом.