Страви з кабачків надзвичайно популярні серед тих, хто піклується про здорове харчування. Кабачки не лише містять багато корисних речовин, а й надзвичайно малокалорійні. Всього 24 Ккал на 100 грамів овочів містять клітковину, калій, магній та вітамін С.

Кабачки сприяють виведенню токсичних речовин, рекомендуються при цукровому діабеті та ожирінні.

Відома дієтолог Дженна Таненбаум вважає, що не варто обмежуватися звичними зеленими кабачками. Експерт переконана, що жовтий кабачок - один із найкорисніших сніданків. Адже містить вітамін С, марганець, який покращує пам’ять і роботу мозку.

Найкориснішими є молоді кабачки в сирому вигляді, тож найкраще для здоров’я вживати кабачки у складі соків та смузі. Ні в якому разі не потрібно чистити шкірку, адже саме в ній містяться усі найкорисніші речовини. Читайте також рецепт приготування зеленого смузі

Якщо ж ви не звикли вживати овочі в сирому вигляді, найкращий варіант приготування - це термічна обробка кабачків на пару чи на грилі.

Додайте до свого щоденного раціону кабачок у вигляді смузі чи як гарнір до м’яса чи риби та харчуйтеся здорово!