Святослав Вакарчук дав 10 порад українській владі – "Сніданок з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Святослав Вакарчук дав 10 порад українській владі – "Сніданок з 1+1"

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук написав 10 принципів яких, на його думку, має дотримуватись нинішня українська влада

Поділитися:

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук написав 10 принципів яких, на його думку, має дотримуватись нинішня українська влада. "Ми різні, але ми разом - ось наша національна ідея", - з такими словами він звернувся до новобраних чиновників, розповідають ведучі "Сніданку з 1+1".

Співак переконаний, що в ситуації, яка нині склалася в каїні, потрібно допомагати владі, а не критикувати її.

"Я не з тих, хто буде публічно критикувати владу, тільки тому, що треба її критикувати. Треба допомагати владі, вона нам може не подобатися, вона може бути така чи інша, але зараз вона в нас одна, іншої нема, і потрібно просто всім, показуючи на їхні помилки, допомагати, а не просто критикувати, бездумно піднімаючи свій рейтинг", - сказав він.

10 порад від Святослава Вакарчука

1. Не призначати на посади за філософією "свій - чужий". Всі призначення мають відбуватися за принципом "трьох П": Патріотизм, Порядність, Професіоналізм.

2. Уважно слухати і чути всі без виключення регіони України. На Сході і Заході. І в першу чергу - голос простих людей.

3. Закон - один для всіх. Не влаштовуйте "полювання на відьом". І не вигороджуйте своїх. Ніщо так не відлякує, як подвійні стандарти.

4. Забудьте про партійні принципи і квоти. Це згубна і неефективна практика. Вона робить владу вузьколобою.

5. Чесно, чітко і прозоро розповідайте людям про всі свої кроки та обґрунтовуйте їх. Будь-яка непопулярна реформа може бути прийнята позитивно, якщо люди будуть знати як, чому і навіщо вона робиться.

6. Починайте економію коштів з себе. І тільки з себе. Чиновникам на Мерседесах не вірить ніхто.

7. Інформаційна безпека має стати пріоритетом. Свобода слова - недоторканна. Але тільки до моменту, поки вона не загрожує свободі власного народу.

8. Використовуйте по максимуму сильні сторони держави. Геополітичні, економічні, політичні, будь-які. Дійте злагоджено. Бийте в одну точку.