У День Святого Миколая Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв зібрали кошти для маленьких українців

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
У День Святого Миколая Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв зібрали кошти для маленьких українців

Телеведучі здійснили бажання львів’ян.

Поділитися:

Телеведучі Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв у День Святого Миколая вирушили до Львова і влаштували марафон добра разом з благодійним проєктом 1+1 media “Здійсни мрію”. Руслан Сенічкін і Людмила Барбір працювали в прямому ефірі "Сніданку з 1+1" з Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для нас було вкрай важливо вступити у бій з ворогом на інформаційному фронті", - Олена Квітка, спеціальна кореспондентка «Сніданку з 1+1»

Впродовж всього дня Неля і Єгор за благодійні донати виконували замовлення жителів міста Лева. Все - аби допомогти зібрати кошти на ерготерапевтичне обладнання для реабілітацій в неврологічне відділення ВП "Лікарня Святого Миколая". Зібрано уже понад 150 тисяч гривень. Цього вистачить на першу важливу частину реабілітаційного обладнання. Збір продовжено ще на час особливих передріздвяних днів! Можна долучатися на платформі Dobro.ua.

Сніданок з 1+1

Сніданок з 1+1

З початку повномасштабної війни в лікарні ​​приймають поранених дітей з усієї країни. Аби повернути, зокрема, таким дітям та дітям з неврологічними діагнозами, - здатність рухатися, - працює команда професіоналів-реабілітологів. Їм у роботі терміново треба спеціальне обладнання - тренажер-кухня, що дозволить пацієнтам легше пройти виснажливий шлях одужання. 

Сніданок з 1+1

На цю ідею допомоги команду надихнув підопічний “Здійсни Мрію” 16-річний Сашко з Волинської області. Хлопець мріє стати кулінаром, та тяжке захворювання, що спричинило пухлину на хребті - змінило його життя. Зараз він не може встати з ліжка. Лікарі готують Сашу до операції, а далі можна буде розпочати реабілітацію. Неля та Єгор стали справжніми чарівниками для майбутнього кухаря - привезли персональне привітання від зірки української кухні Євгена Клопотенка та запрошення приготувати страви разом, як тільки Сашко трошки відновиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На власні очі бачив масштаб руйнувань, масштаб трагедії, яку складно осягнути", – спеціальний кореспондент «Сніданку з 1+1» Антон Пшеничний

Сніданок з 1+1

Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв у різдвяних образах, костюмах помічників Святого Миколая разом з ним самим також привезли дітям до Львівської лікарні набори для малювання мрій і шоколадні новорічні смаколики. Особливим доповненням були подарунки від японських дітей - справжні гроші - єни, набори оригамі, сувеніри та власноруч намальовані листівки. 

Сніданок з 1+1

Сніданок з 1+1

Далі ведучі рушили містом здійснювати маленькі мрії та побажання львів’ян. Перша добродія була від очільника Львова Андрія Садового - Неля та Єгор завітали до шелтеру - прихистку, де привітали та підтримали жінок при надії та породіль, евакуйованих з усієї України - Бахмуту, Донецьку, Луганську. У сироварні телеведучі попрацювали офіціантами, а Єгор навіть почистив сніг навколо закладу. У кав’ярні в середмісті зустрілися та провели час з людьми з інвалідністю. На факультеті журналістики ЛНУ ім. Івана Франка телеведучі разом зі студентами заспівали колядку, допомогли вантажити гуманітарну допомогу для військових у шпиталі. Зустрілись з постійними глядачками Сніданку з 1+1 на каву і львівський сирник. І завітали на радіо Львівська хвиля. Також вчились готувати й подавати коктейлі, а ще продавали на вулиці медовуху, щоб зігріти містян у мороз. Найгарячішою у прямому сенсі доброю справою стало приготування хачапурі, яке Єгор особисто продав гостям закладу.

“Стільки енергії, стільки сил, стільки любові до нас і до вас ми відчули. Цей день добра нас всіх дуже об’єднав. Ми з Нелею досі під враженням” - поділився Єгор Гордєєв.

Марафон добра у своїх соцмережах підтримали колеги ведучих Тімур Мірошниченко, Соломія Вітвіцька, Алла Мазур, Святослав Гринчук, а також українські зірки Наталка Карпа та Ivan Navi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святковий спецвипуск до Дня Святого Миколая: ведучі «Сніданку з 1+1» вирушать з подарунками до лікарні Львова, аби здійснювати мрії маленьких українців

Сніданок з 1+1

Сніданок з 1+1

Підтримала подію і Наталія Мосейчук, яка, до речі, повідомила чудову новину-подарунок - в Лікарні Святого Миколая у Львові розпочинається будівництво Школи супергероїв під її кураторством, і маленькі пацієнти матимуть доступ до освіти, - проєкт забезпечується державою.

Сніданок з 1+1

Новини по темі