Ведучі 1+1 вийшли в ефір у різних шкарпетках

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ведучі 1+1 вийшли в ефір у різних шкарпетках

Ведучі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Анатолій Анатоліч і Марина Леончук в п'ятницю, 21 березня, провели ефір у шкарпетках різного кольору.

Поділитися:

Ведучі ранкового шоу "Сніданок з 1+1" Анатолій Анатоліч і Марина Леончук в п'ятницю, 21 березня, провели ефір у шкарпетках різного кольору.

Таким чином зірки приєдналися до всесвітнього флеш-мобу на підтримку людей з синдромом Дауна.

Флеш-моб " Lots of socks " проходить у світі щороку. Люди надягають шкарпетки та взуття різного кольору для того, щоб проявити солідарність з тими, хто все життя відчувають на собі косі погляди оточуючих.

Оскільки "Сніданок з 1+1" починається в 6:45 ранку, Анатолій і Марина стали чи не першими українцями, які приєдналися до всесвітньої акції.

Відзначимо, що дана ініціатива є проявом корпоративної соціальної відповідальності 1+1.

"До флеш-мобу приєднався не тільки "Сніданок з 1+1", але і весь канал 1+1. Багато співробітників сьогодні прийшли на роботу в різнокольорових шкарпетках, - розповіла Марина Леончук . - Це, правда, дуже важливо. Всі люди - різні. Але, незважаючи на це, ми - разом. І ми завжди повинні підтримувати тих, хто цього потребує".

А ось Анатоліч згадав, як у дитинстві, якщо хочуть образити, кажуть "даун".

"Я пропоную взагалі прибрати це слово з такого контексту. А краще давайте говорити, наприклад, "ти пшонка" - це набагато прикріше", - сходу запропонував ведучий.

Анатолій Анатоліч розповів, що з величезною повагою ставиться до батьків, у яких діти з синдромом Дауна, до їхніх рідних.

"Вони знаходяться поруч все життя, піклуються. Це дуже важко, особливо в нашій країні, - пояснив Анатоліч. - В Європі, Америці з цим набагато простіше. Люди з синдромом Дауна - там абсолютно повноцінні члени суспільства. І я дуже хочу, щоб в Україні, яка стає європейською, сучасною, ставлення до людей з синдромом Дауна теж стало таким".

У людей з синдромом Дауна в клітинах присутня додаткова третя хромосома в кожній 21 парі. Саме тому різнокольоровий флешмоб проводиться 21 березня. В Україні з такою хворобою народжується один з 700 немовлят.

Якщо починати з самого дитинства, таких людей цілком можна навчити не тільки простим діям, але навіть наукам, запевняють фахівці. А щоб процес інтеграції в суспільство був успішним, оточуючі люди повинні проявляти максимальну підтримку.

Новини по темі