Великодній рецепт від Сенічкіна: Курячі шашлики з горіховим соусом

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Руслан Сенічкін - шашлик з горіховим соусом
Руслан Сенічкін навчив готувати шашлик

Руслан Сенічкін поділився ососбливим рецептом на Великдень

Поділитися:

Великдень – сімейне свято, яке багато українців відзначає на природі. Як приготувати найсмачніший шашлик на пікніку, у виданні Сніданки в Саду розповів народний кулінар Руслан Сенічкін. Цікаво, що ведучий ранкового шоу 1+1 запропонував читачам не традиційний рецепт, а оригінальну варіацію – Курячі шашлики з горіховим соусом.

ІНГРЕДІЄНТИ

1 кг курячого філе, 200 г несмаженої фундука (можна замінити улюбленими горіхами), 150 г вершкового масла, 200 г в'ялених томатів і 70 мл олії від них, 200 г маслин, 2 зубки часнику, пучок петрушки, половина лимона, рослинне масло , 100 мл соусу теріякі, сіль, 1 гострий перець.

ЯК ГОТУВАТИ

  1. Наріжте куряче філе шматочками і замаринуйте в соусі теріякі на 1 годину. Відразу покладіть дерев'яні шпажки в воду на 30 хвилин.
  2. Приготуйте горіховий соус. Для цього: обсмажте горіхи в духовці 8-10 хвилин за температури 170 ° С, потім обов'язково ще гарячими складіть у рушник і енергійно потріть, щоб видалити лушпиння. З маслин видаліть кісточки, почистіть і подрібніть часник, наріжте петрушку, додайте горіхи. Поріжте на шматочки вершкове масло і разом з усіма інгредієнтами для соусу відправте в блендер, додайте масло від томатів (можна звичайне), лимонний сік, сіль, перець наріжте в отриману пасту невеликими шматочками.
  3. Розпаліть гриль, мангал або сковороду-гриль. Видаліть філе з маринаду, наколіть м'ясо на шпажки, змастіть маслом і обсмажте, весь час перевертаючи, до рум'яної скоринки.
  4. Сервірувати блюдо з соусом.

Нагадаємо, Руслан Сенічкін і Наталя Підлісна днями презентували книжку "Сніданки в саду".

Новини по темі