З настанням осінньої пори наш організм слабшає і страждає на гіповітаміноз. Щоб усі органи та системи працювали правильно, слід щодня вживати вітаміни.

У програмі «Сніданок з 1+1» постійний експерт Галина Незговорова розповіла про властивості вітаміну Е, та в яких продуктах його шукати.

Чому потрібно вживати вітамін А та у яких продуктах його найбільшеВітамін Е є універсальним у косметології, адже він попереджає процес старіння.

КОРИСТЬ ВІТАМІНУ Е:

1. Захищає від пошкоджень біологічні мембрани всіх органів.

2. Забезпечує оптимальне використання вітаміну А.

3. Покращує роботу серця, судин і печінки.

4. Нормалізує репродуктивну функцію у жінок та гормональний фон у чоловіків.

5. Попереджає хворобу Альцгеймера.

Найбільш поширеними причинами дефіциту вітаміну є незбалансоване харчування та обмеження жирів у раціоні.

Пам'ятайте, що вітамін Е є жиророзчинним, тобто без додаткових жирів він не засвоїться.

Недостатня кількість вітаміну Е в організмі може призвести до порушення репродуктивної функції та болю в м'язах скелету. Безпечною дозою вітаміну вважається 100мг/добу. 

Будьте обережними до синтезу вітамінів Е та С, адже їх комбінація підвищує ризик серцево-судинних хвороб.

ХАРЧОВІ ДЖЕРЕЛА ВІТАМІНУ Е:

1. Рослинного походження: листові овочі, бобові, крупи, рослинні олії. 

2. Тваринного походження: молочні продукти, м'ясо, яйця, вершкове масло, риба та морепродукти.

Добова норма вітаміну Е міститься в:

- 1 ч.л. кукурудзяної олії;

- 50г волоських горіхів;

- 250г квасолі;

- 300г вівсяної каші;

- 3 курячих яйцях;

- 300г броколі.

Різноманітний раціон харчування - це запорука нормального розвитку організму та гарного самопочуття. Вживайте вітаміни правильно і будьте здоровими!

Читайте також: У яких продуктах найбільше вітаміну С