Вже не треба крутити головою: процедуру отримання сертифікату вакцинації в «Дії» спростили. Як тепер отримати документ: інструкція

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як отримати ковідний сертифікат в Дії? Інструкція
Pexels/Meruyert Gonullu

Відтепер для того, щоб у додатку «Дія» згенерувати сертифікат вакцинації проти COVID-19, більше не потрібно крутити головою. А що ж треба робити натомість?

Поділитися:

Раніше для того, щоб згенерувати сертифікат вакцинації проти COVID-19 у додату «Дія», необхідно було використати КЕП і Дія.Підпис, для якого обов'язкове підтвердження особи за допомогою Photo ID. Це передбачало, що людина повинна була виконувати прості вказівки, щоб ідентифікувати свою особу: крутити головою, кліпати очима. Але проблема була в тому, що часто система погано розпізнавала рухи людини, і швидко згенерувати сертифікат не виходило. Тож у Мінцифри та МОЗ вирішили спростити цю процедуру. Про це розповідали сьогодні у «Сніданку з 1+1» та «Твоєму дні».

Отже, відтепер, щоб згенерувати COVID-сертифікат у додатку «Дія», необхідно авторизуватися. Після цього виконати такі пункти:

  • Оновити додаток «Дія»до останньої версії (3.0.18 для iOS, 3.0.14 — Android).
  • Натиснути на «Послуги».
  • Обрати пункт «COVID-сертифікати» – «Отримати сертифікат».
  • Дайте згоду на передачу персональних даних до Електронної системи охорони здоров’я (треба поставити галочку).

Після цього документ має бути доступний у вашому додатку «Дія».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жовтий" COVID-сертифікат можна отримати одразу після першої дози щеплення проти коронавірусу: як і коли це можна зробити

Дивіться, як керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік коментує це спрощення у «Твоєму дні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ у червоній зоні: які додаткові обмеження діють вже 1 листопада

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. Крім цього, щепитися вакциною (три на вибір) можуть усі відвідувачі прямоефірного шоу «Танці з зірками» (слідкуйте за анонсами).

Новини по темі