Їсти по-новому: Що думає дієтолог про норми харчування від МОЗ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся, як дотримуватися нового раціону.

Поділитися:

Нещодавно МОЗ вирішив змінити норми харчування для дорослих і маленьких українців. З чим це пов'язано і як дотримуватися такого раціону розказав дієтолог Олександр Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 корисних продуктів, що збережуть чоловіче здоров'я

Кількість калорій на день для малечі зменшили на 15%. У МОЗ розповідають, що  норми харчування для дітей не змінювалися із 1999 року, тому їх вирішили зробити більш сучасними. Кількість калорій на день для малечі було зменшено, оскільки на сьогоднішній день вони менше рухаються. За результатами МОЗу близько 70 тис. маленьких українців мають зайву вагу. 

МОЗ рекомендує зменшити вживання солодощів, хліба, сала та каші і збільшими кількість м’яса у раціоні.

Експерт також додає, що є діти, які щодня активно займаються спортом, а є ті, хто веде сидячий спосіб життя, тому раціон харчування повинен бути індивідуальним.

Ми не зможемо на 100% однаково дотримуватися норм, адже ми маємо різний ріст, вагу та коефіцієнт фізичної активності.

Дорослим зменшили норму щоденних вуглеводів. Згідно із новими нормами харчування кількість споживання вуглеводів для дорослих зменшили на 50 г. Натомість збільшили кількість білків та жирів приблизно на 15 г.

⅔ захворювань українців виникає через нераціональне харчування. 

Уникайте вживання жирних і калорійних продуктів, споживайте більше овочів та фруктів. Експерти та дієтологи радять дотримуватися правил нового раціону, аби залишатися здоровими та мати гарне самопочуття. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 простих порад для поліпшення психічного здоров’я

Новини по темі