Знай наших: Що спільного між Coldplay і Тіною Кароль

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Засновники GloriaFX розповіли про співпрацю з зірками шоу-бізнесу.

Поділитися:

У програму «Сніданок з 1+1» завітали засновники GloriaFX – української студії, яка створює комп'ютерну графіку та анімацію.

Сергій Машевський та Анатолій Кузьмицький заснували GloriaFX у 2008 році у Дніпрі. Згодом до них приєднався Максим Чижевський – і разом вони змусили весь світ говорити про них.

Українці працювали з такими зірками, як американський репер Каньє Вест, поп-діва Брітні Спірс і співак Джастін Бібер.

Кліп на пісню Skrillex feat Justin Bieber «Where are you Now» приніс українським чоловікам одну з найбажаніших нагород – статуетку MTV Video Music Awards за «Найкращі візуальні ефекти».

Проте світову славу GloriaFX приніс відеоролик на пісню Coldplay «Up&Up». На запрошення ізраїльського режисера Івана Хаймана українці створили спецефекти для рок-гурту.

Кліп на пісню «Up&Up» – це низка відеохронік різних років із візуальними спецефектами: на початку відео в метро літає черепаха, люди пірнають у хмари, а музиканти Coldplay стали гігантами.

Завдяки спецефектам GloriaFX прихильники гурту мають змогу по-новому глянути на буденні речі.

Українські митці розповідають, що більшість кадрів, які так вразили світ, знімали на студії в Києві.

Кліп на пісню Coldplay «Up&Up» зібрав понад 90 млн переглядів. Оцінили її не лише музичні фанати, а й критики.

Зауважимо, що GloriaFX працюють і з українськими музикантами. Нещодавно Тіна Кароль презентувала кліп на пісню «Твої гріхи», до створення його долучилися талановиті українці.

Новини по темі