Масниця: Як святкують масляний тижденьНапередодні Великого Посту настає тиждень смачних млинців та веселощів. Масляна 2017 в Україні відбуватиметься з 20 по 26 лютого. В цей тиждень прийнято запрошувати гостей та пригощати їх млинцями.

Смакуючи протягом тижня апетитними млинцями, можна не помітити, як на талії з'являться додаткові сантиметри. Постійний експерт програми «Сніданок з 1+1» Галина Незговорова розповіла, як смачно відсвяткувати Масляну і не втратити форму. 

ЯК НЕ ПОГЛАДШАТИ ПІД ЧАС МАСЛЯНОГО ТИЖНЯ

1. Не купуйте млинці-напівфабрикати сумнівної якості.

2. Не варто захоплюватися млинцями під час загострення захворювань системи травлення.

3. Додавання дріжджів до тіста призводить до газоутворення у кишечнику, тому скоригуйте рецептуру.

Головне – не забувайте про фізичну активність, – наголошує дієтолог.

Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютенуЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ МЛИНЦІ

1. Смажити млинці слід на невеликому вогні, а рослинну олію краще додавати безпосередньо у тісто.

2. Замініть борошно вищого гатунку на борошно з ячменю та гречку, вони корисніші та краще засвоюються організмом.

3. Для начинки дієтичних млинців найкраще підійде сир бринза, овочі та зелень.

ДІЄТИЧНІ РЕЦЕПТИ МЛИНЦІВ

Пропонуємо вам декілька оригінальних рецептів млиніцв від народного шеф-кухара Руслана Сенічкіна.

БУРЯКОВІ МЛИНЦІ НА РЯЖАНЦІ

БУРЯКОВІ МЛИНЦІ – ІНГРЕДІЄНТИ

Буряк 2шт

Яйце 1шт

Ряжанка 50мл

Молоко 1,5 склянки

Борошно 250г

Цукор 2ст.л.

Сіль

Лимонно-імбирні сирники від Едуарда НасироваЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ НА РЯЖАНЦІ

1. Очистіть та подрібніть попередньо запечений буряк.

2. Залийте буряк молоком та збийте блендером. Збивайте до тих пір, поки буряк не розчиниться.

3. До суміші вбийте яйце та влийте ряжанку. Продовжуйте збивати.

4. Додайте щіпку солі, цукор та борошно. Збийте суміш до консистенції сметани.

5. Змастіть пательню салом та підсмажте млинці.

6. Змастіть млинці вершковим сиром. Подавати можна з цукровою пудрою та медом.

Смачна закуска із запечених грибів із сиромГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ

Молоко 500мл

Борошно гречане 200г

Борошно пшеничне 150г

Олія 1ст.л.

Сіль 0,5 ч.л.

Яйце 2шт.

Бекон 50г

Твердий сир 200г

Гриби 100г

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ

1. Збийте у блендері молоко, борошно та олію. Додайте дрібку солі.

2. Підсмажте млинці. 

3. Доки млинець гарячий посипте його твердим сиром, аби той розтанув. Покладіть смажені гриби та бекон та сформуйте конвертик з млинця.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.