Де побувати у Карпатах: Поради ведучих 1+1

Вітвіцька, Душка, Комаров та Падалко поділилися враженнями від відпочинку в Карпатах.

Поділитися:

Чарівна природа, свіже повітря, смачна їжа та різноманітні способи відпочинку – це все "пропонують" українські Карпати своїм гостям. Тож не дивно, що вони залишаються одним із найпопулярніших туристичних напрямків в Україні. У захваті від Карпат і ведучі 1+1. Своїми враженнями від перебуванням там із 1plus1.ua поділилися ведучі ТСН Соломія Вітвіцька та Марічка Падалко, фуд-експерт Олексій Душка та відомий мандрівник .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

ОЛЕКСІЙ ДУШКА

«Я за те, щоб у Карпати їхати на авто або брати з собою велосипед. Це два різні види відпочинку. Як на мене, Карпати дуже затишні. Я був у горах в Ісландії, у Низьких і Високих Татрах. Повірте, Карпати нічим не програють.

Варто хоча б раз у житті здійнятися на Говерлу. Тільки не варто себе переоцінювати (усміхається). Я би ще раз хотів побувати на Говерлі. Це відчуття, які важко передати словами. Це виклик собі – на вас чекають кілька годин складного підйому. І порада – не беріть із собою нічого, що важко нести. Візьміть трохи води і теплі речі – навіть улітку.

Також у Карпатах є чудові гірські річки, у яких можна скупатися. Варто бувати і в автентичних колибах, де можна посмакувати місцевими стравами.

Звісно, можна влаштувати собі і релаксуючий відпочинок із родиною. Восени збираюся поїхати туди з дружиною і донечкою».

СОЛОМІЯ ВІТВІЦЬКА

«Карпати – моє місце сили! Я бувала і буваю там часто. Мій батько з дитинства мешкав у Славському, туди вони переїхали всією родиною і залишилися. А потім я їздила в гості до дідуся й бабусі. До того ж, будучи пластункою, регулярно ходила в гори з наплічниками й наметами, там ми таборувалися тижнями подалі від цивілізації. Я й зараз можу з друзями організуватися в такі «екстремальні» походи, щоб відпочити від соцмереж і людей (усміхається).

Узагалі я люблю активний відпочинок. Нещодавно разом із подружками й нашими мамами поїхали на фітнес-кемп до Буковелю. Тішить, що там уже є комплекси, де можна релакснути, позайматися спортом, поїсти смачну та здорову їжу.

Фото: @bundzilo.tanya

Також раджу поблукати стежками Довбуша – і бажано з місцевими, які розкажуть багато легенд та цікавих історій.

А ще варто заїхати до перевернутої хати, що красується на дорозі від Буковелю до Яремче. Там всередині наче в перевернутому догори-дриґом світі знаходишся, а колоритний касир, ще й підкаже найсмішніші ракурси для Instagram-фото».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схожі чи ні: Соломія Вітвіцька з мамою займаються фітнесом в Карпатах

ДМИТРО КОМАРОВ

«Номер один, особисто для мене, в подорожах Україною – це Карпати. Якщо ви хочете комфортного європейського відпочинку, потрібно їхати в Буковель. Жити в хорошому готелі або хорошому приватному будиночку, гуляти по трекінгових стежках, користуватися зручними підйомниками, кататися на велосипедах і просто насолоджуватися природою.

Як на мене, літні Карпати нічим не гірші й у багатьох випадках кращі ніж, до прикладу, літні Альпи. І значно дешевші. Крім того, там є свій «навиворіт». Я зараз говорю про туристичну Буковель. Якщо ми їдемо до Говерли, бази Заросляк, то там прокладено багато доріг, які доступні багатьом людям, які в силах пробігти декілька кілометрів. Але є й багато інших вершин – Петрос, Піп Іван, які називають двохтисячниками, тобто це гори висотою понад 2000 м. Там можна провести навіть місячну експедицію. Є Драгобрат, де навіть зараз, у червні, можна знайти трохи снігу на вершині. Це найвисокогірніший курорт України. Там найекстремальніша дорога, яка веде на вершину. Тому теж рекомендую туди їхати влітку.

Весь регіон Західної України для мене чарівний. Улітку тут особливо, адже можна покупатися в гірських річках, зайнятися пішим туризмом тощо. А жити не обов’язково в готелях, можна зупинитися і в місцевих жителів. Так навіть цікавіше зупинятися, адже коли ви подорожуєте, відчуваєте себе мешканцем цього регіону, куштуєте місцеві страви.

МАРІЧКА ПАДАЛКО

«Бувала у селі Дземброні. Це була наша перша спільна поїздка з чоловіком. Це відірване від цивілізації селище. Ми жили на горі, де певно була лише одна хатина. До речі, зараз там проводять різні марафони, пов’язані з бігом по гірській місцевості. Можливо, ми з чоловіком туди повернемося, пригадаємо свою романтичну подорож і заразом позаймаємося спортом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збираємось у подорож: Без яких речей вам не обійтися

Також пропонуємо вам порозглядати Карпати у форматі 360 у відео, створеному в межах проекту Моя країна.