Підкорюємо Instagram: 10 ефективних секретів яскравих фотографій

19 серпня святкуємо Всесвятній день фотографії. Принагідно ділимося цінними порадами, як робити вражаючі світлини.

Поділитися:

Instagram - найпопулярніший мобільний додаток, який дозволяє обмінюватися фотографіями та відеозаписами. Ним користується кожна людина, яка має фронтальну камеру на своєму смартфоні. Сьогодні однотипними селфі вже нікого не здивуєш. Сторінки, які набирають мільйони підписників – справжнє фотомистецтво.

Якщо ви хочете підкорити Instagram, але навичок фотографа не маєте, ось декілька порад, які допоможуть зробити ваш акаунт красивим та цікавим для інших користувачів.

1. Зацікавте користувача

Перш ніж робити фото, добре подумайте, чим ви хочете поділитися зі своїми підписниками. Завантажити просто красиве фото – цього мало. Зараз концепція не менш важлива за виконання. Тож придумайте оригінальну тему для свого профілю.

Наприклад, американський фотограф Терон Хампфрі, @thiswildidea, подорожує зі своїм собакою, який стає героєм усіх його фото. А журналіст Богдан Логвиненко, засновник проекту Ukraїner, ділиться цікавими фото з різних куточків України.  

 

2. Головне - не кількість, а якість

Ретельно обирайте знімки. Не треба викладати усе підряд. Безліч фото з прожитого вами для, навряд чи зацікавлять користувачів, а от бажання відписатися від вас може викликати. Шукайте цікаві кадри, щирі емоції та оригінальні сюжети.

 

3. Використовуйте природне освітлення

Старайтеся фотографувати при денному освітленні, так як світло від ламп робить фотографії жовтими і спотворює кольори. Якщо ж ви не можете обійтися без домашньої зйомки, на допомогу прийде додаткове освітлення, світловідбивач або біле тло.

4. Продумайте композицію

Запорука красивої фотографії – правильно побудована композиція. З нею, зазвичай, у всіх виникають труднощі. Щоб навчитися вдало компонувати об’єкти, підпишіться на акаунти з красивими фото і регулярно переглядайте їх, аналізуючи, як і що зробив автор. А також багато фотографуйте. З часом ви навчитеся повторювати гарні композиції, а згодом – робити свої.

5. Піймайте фокус

Якщо ви фотографуєте декілька предметів, наведіть різкість на головний з них. Для цього достатньо тицьнути пальцем на потрібний об’єкт на екрані телефона.

6. Не стійте на місці

Не стійте на одному місці, шукайте цікаві ракурси. І забудьте про цифровий зум. Не лініться підійти своїми ніжками до об’єкта, який хочете зафіксувати на фото. Збільшивши зображення за допомогою цифрового зуму, можна втратити якість знімку.

7.  Ловіть тіні й силуети

За допомогою правильної композиції та освітлення, можна легко створити цікаві фотографії. Гра світла та тіні передає настрій фото та його емоції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеї для весільної фотосесії: Красиві місця України

8. Протріть об’єктив

Це правило може здатися смішним, але саме не зовсім чистий об’єктив може псувати всю красу вашого фото. Іноді люди думають, що у них зламався телефон, бо всі знімки виходять розмиті, і поспішають купувати новий. Тому не забувайте протирати об’єктив. Завжди протирайте об’єктив!

9. Робіть багато кадрів

Не бійтеся фотографувати багато. Це раніше, коли знімали на плівковий фотоапарат, кожен знімок був на вагу золота. У наш час можна клацати затвором телефона, поки пам’ять на ньому не закінчиться. Робіть одразу декілька знімків, щоб потім із усього різноманіття можна було вибрати найкращий і опублікувати його.

10. Менше фільтрів

Спочатку, коли Instagram тільки ставав популярною мережею, усі масово ретушували знімки, використовуючи різноманітні фільтри. Зараз більшість користувачів викладають фотографії з хештегом #nofilter. Занадто відредаговані фото можуть втратити привабливість. Тому, користуючись фільтрами, будьте обережними. Не змінюйте першокрасу фотографії. Краще внести непомітні правки і зберегти природність знімку.

Користуйтеся нашими порадами, і не забувайте практикуватися щодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилися фото Могилевської та Ями, які раніше не публікували