8 заповідей автомобілістів: корисні поради від Дмитра Комарова

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров дав корисні поради автомобілістам взимку
1plus1.ua

Ведучий тревел-шоу Світ навиворіт написав обіцяний зимовий пост із правилами для автомобілістів з настанням холоду.

Поділитися:

Ведучий тревел-шоу Світ навиворіт Дмитро Комаров має 15-річний досвід за кермом. Його пристрастю були та залишаються автомобілі. На початку кар’єри Дмитро Комаров займався автомобільною журналістикою, робив професійні тест-драйви.

Дмитро Комаров навіть відчув себе в ролі професійного гонщика, здійснивши заїзд на легендарній гоночній трасі, яку називають зеленим пеклом.

Читайте корисні поради досвідченого автомобіліста й екстремала Дмитра Комарова.

1. Психологія

Перше, що треба зробити взимку – перелаштувати себе самого з літнього режиму водіння на зимовий. Бути за кермом взимку означає бути готовим до непередбачуваних ситуацій і підвищеної небезпеки. Тож варто завжди бути пильним.

2. Шини

Змінити літні шини на зимові потрібно ще коли на вулиці +5. Зимові шини – це річ, на якій не можна економити, адже це запорука безпеки вас та інших автомобілістів. Дмитро Комаров не радить купувати всесезонні шини, адже взимку вона не забезпечує необхідної безпеки на дорозі і збільшує ризики.

3. Плавність

Головна зимова заповідь. До весни не можна різко перемикати передачі, тиснути на педалі і крутити кермо. Різкі рухи можуть призвести до аварійної ситуації на дорозі.

4. Швидкість

Взимку потрібно виключити «літній режим» водіння. Ліпше їхати повільно і обережно, однак при цьому не ставити під загрозу життя і здоров’я учасників дорожнього руху. Дмитро Комаров також радить записатися у школу контраварійного водіння. Адже пройшовши курс, відпаде багато питань стосовно безпеки на дорозі.

5. Дистанція

На засніженій дорозі і в ожеледицю варто збільшити дистанцію між транспортними засобами вдвічі.

6. Міф про повний привід

Водії позашляховиків і машин з повним приводом даремно вважають свої автомобілі суперкарами, на яких можна все. Якщо машину заносить, не допоможе вже нічого, адже в силу вступають закони фізики.

7. Заздалегідь потурбуйтеся про зимовий склоомивач.

8. В багажник авто із заднім приводом варто покласти взимку декілька мішків піску. Це покращить “поведінку” авто на засніжених дорогах.

Новини по темі