Дмитро Комаров зібрав 87 тис. євро на складне лікування 12-річної Каті Ричкової

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров зібрав 87 тис. євро на лікування 12-річної Каті Ричкової в Італії

Дмитро Комаров залучився підтримкою бізнесмена Андрія Мацоли, щоб врятувати життя дівчинки.

Поділитися:

Дмитро Комаров, ведучий тревел-шоу Світ навиворітПрограма Світ навиворіт отримає нагороду від YouTube, нещодавно повернувся з Італії, де він відвідував 12-річну хвору дівчинку Катю Ричкову. Ця історія почалася в кінці минулого року, коли на Дмитра Комарова вийшли батьки дівчинки з проханням допомогти. Через тяжку хворобу Каті змушені були видалити кишечник, тому вона харчується через крапельницю.

На зйомках проекту Моя країна ведучий 1+1 Дмитро Комаров познайомився та подружився з засновником компанії Перша приватна броварня Андрієм Мацолою. Під час зустрічі, Дмитро Комаров розповів бізнесмену історію Каті Ричкової - дівчинки з рідкісним захворюванням, у якої немає кишечника, і збором коштів на операцію, яким він займається вже півроку. Андрій Мацола дізнававшись всі деталі, сказав:

Я беру це питання на себе, додам всю необхідну суму, якої не вистачає. Якщо в майбутньому раптом виникнуть непередбачені витрати, допоможу. Ми доведемо Катю до повного одужання.

Андрій Мацола вже передав батькам Каті близько 700 000 гривень (25 000 євро). Саме цієї суми не вистачало. У мандрівника Дмитра Комарова тепер свято, він щасливий та зворушений. Про це він повідомив на свої офіційній сторінці у Facebook:

Дмитро Комаров закликав бізнесменів брати приклад із Андрія Мацоли:

Долучайтесь до благодійної діяльності просто від душі, щоб було не соромно за себе. Щоб врятувати життя тих, кому це вкрай необхідно. Дай Бог, щоб все більші корпорації, компаній брали приклад Андрія. На тому світі немає кишень і офшорів, а добро повертається. Приєднуйтесь, шановні бізнесмени.

Дмитро Комаров подякував кожному за надіслані 5-10 доларів на порятунку життя Каті. Тепер фінансова частина лікування Каті Рижкової закрита. Тож залишається молитися за неї і сподіватися на італійських лікарів. Комаров пообіцяв далі стежити за долею Каті та повідомляти про всі новини, що будуть відбуватися в її житті.

Нагадаємо, що Катя Ричкова була на межі смерті, адже в нашій країні немає ресурсів для підтримки життя за такої проблеми. Після зустрічі з батьками дівчини, Дмитро Комаров відразу організував збір коштів на своїй сторінці у Facebook і за перший місяць було зібрано 26 тисяч євро. Завдяки цьому Катю доправили в спеціальну клініку в Італію.

Зараз Катя Ричкова проходить лікування в місті Брешіа у тамтешній клініці. Італійські лікарі вирощують дівчинці новий кишечник з її ж тканин. Українській пацієнтці належить ще перенести низку складних операцій, і на все піде мінімум три роки.

Новини по темі