Які книжки надихають на подорожі ведучого "Світ навиворіт" Дмитра Комарова?

Світ навиворіт. Україна
Які книжки надихають на подорожі ведучого "Світ навиворіт" Дмитра Комарова?

Ведучі "1+1" склали списки своїх улюблених літературнів творів.  

Поділитися:

Ведучі "1+1" склали списки своїх улюблених літературнів творів. Відкриттям року для ведучої "ТСН" Соломії Вітвіцької, наприклад, стала книжка "Мобілізація добра. Волонтери". А ось які історії захоплюють ведучого "Світ навиворіт" Дмитра Комарова, читайте у сьогоднішній добірці. 

 

"ШАНТАРАМ", Грегорі Девід Робертс 

Мабуть, моя улюблена книга за останні 5-7 років — "Шантарам" Грегорі Девіда Робертса. Я дуже люблю Індію, і зокрема мегаполіс Мумбаї (Бомбей). Майже всі події у книзі австралійського письменника розгортаються там. Робертсу вдалося передати Бомбей до дрібниць реалістично. Він нічого не прикрасив — опис кожної вулиці, будинки, подвір'я або кафе відточено до кожної деталі. Я читав цю книгу в Папуа, але здавалося, що перебуваю в Індії. Читання перетворюється на віртуальну подорож, сильний роман, рекомендую всім.

"ОДИН В ОКЕАНІ", Cлава Курилов

Автор нарівні з більшістю жителів СРСР був практично невиїзним. Але, як океанограф і закоханий у море, Курилов вирішив, що не готовий миритися з заборонами системи. Він мріяв про свободу і подорожі, хотів побачити світ, і за це, без перебільшення, був готовий померти. Ця людина зробила те, у що складно повірити — таємно зістрибнув з круїзного лайнера "Радянський союз" в ста кілометрах від Філіппін, маючи на озброєнні тільки маску, трубку, ласти і неймовірну волю до перемоги. У воді він провів три доби. І досягнув свого. Його історія підтверджує, що не існує неможливого. Важливо поставити собі мету і рухатися в її бік, навіть якщо ймовірність успіху здається мізерною. І ні в якому разі не здаватися.

"ТЕРИТОРІЯ КОММАНЧЕЙ", Артуро Перес-Реверте
Зараз, коли в нашій країні йде війна, ця книга сприймається особливо. Десятки наших колег, журналісти ТСН, щодня ризикують життям. Військовий кореспондент — це окрема каста, обрані, кращі журналісти. У книзі іспанського письменника якраз описана робота журналіста на війні в Югославії. Книга про те, що репортер хоч і не є учасником бойових дій, але знаходиться в такій же небезпеці, як і солдат на передовій.

"СНІГИ КІЛІМАНДЖАРО", Ернест Хемінгуей

Класика, яку завжди приємно перечитати. Любов, екзотика, подорожі, пошук сенсу життя, війна, смерть — все в одній повісті. Останній раз я перечитував її в наметі на висоті 4500 метрів, на схилах гори Кіліманджаро в Танзанії. Це були особливі відчуття.

"БІЛА МАСАЇ", Корінна Хофманн

Унікальна історія про магічну силу любові, яка штовхає людей на абсолютно нелогічні та свідомо помилкові вчинки. Мешканка Швейцарії приїжджає до Африки зі своїм нареченим, і раптом закохується в аборигена з племені масаї. Закохується так сильно, що кидає чоловіка і бізнес в Швейцарії, переїхавши в хатину-мазанку в дикій кенійської савані. Книга про те, що люди з різних планет (у випадку з масаї і європейцями це порівняння буде цілком коректним) ніколи не зможуть бути разом. Африканські роки перетворилися для головної героїні на справжнє пекло. Але здоровий глузд переміг — зі своїм маленьким наполовину африканцем через кілька років вона все-таки повернулася до Європи.

Новини по темі