Телеканал «1+1» запускає новий проект «Таємний код віри»

У проекті «Таємний код віри» розвінчають стереотипи, пов’язані із релігією та церквою.

Поділитися:

25 березня о 10:00 на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра нового науково-пізнавального проекту «Таємний код віри», ведучим якого стане священик Георгій Коваленко.

У кожній програмі ведучий шукатиме відповіді на питання про релігію та церкву, які хвилюють кожну людину. З’ясувати істину Георгію Коваленку допомагатимуть історики, релігієзнавці, богослови і філософи.

Отець шукатиме відповіді у Біблії, Корані, Торі, старих манускриптах та храмах різних конфесій. Темами перших програм стануть: «Язичництво та християнство», «Делікатні питання в релігії», «Гендерна рівність і роль жінки у християнстві», «Великдень і сенс цього свята», «Історія святих писань», «Церква та наука», «Пожертва або свідома допомога», «Релігійна спільнота майбутнього».

Ми спробуємо привідкрити людям двері до церкви та церкві – до проблем людей. Наша мета – показати, що віра в Бога – це мир, любов і свобода. У «Таємний код віри» ми будемо розбивати стереотипи, пов’язані із релігією та церквою, а також досліджувати «закриті» теми, – каже отець Георгій Коваленко.

Цикл документальних науково-пізнавальних фільмів «Таємний код віри» – спільний проект телеканалу «1+1» та «Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості», який складатиметься із восьми епізодів.

Над виробництвом проекту працює творча група «1+1 Продакшн» під керівництвом генерального продюсера Вікторії Лєзіної. Креативний продюсер проекту – Акім Галімов, автор документального історичного фільму-розслідування «Україна. Повернення своєї історії», який цього року здобув премію «Телетріумф» у номінації «Найкращий телевізійний документальний фільм/цикл».