ТСН покаже документальний спецпроект Дорога на Банкову

ТСН. Тиждень
 ТСН покаже документальний спецпроект Дорога на Банкову
1plus1.ua

Дивіться про політичну кухню під час виборів за весь період новітньої історії України.

Поділитися:

24 березня о 19.30 в ефірі ТСН. Тиждень на каналі 1+1 відбудеться прем'єра документального спецпроекту Дорога на Банкову про політичну кухню під час виборів за весь період новітньої історії України та шляхи президентів до посту голови держави. Автором 6-серійного циклу стала політичний оглядач ТСН Ольга Кошеленко. Кожна серія триватиме 20 хвилин та буде присвячена одному з періодів виборчих перегонів – 1991, 1994, 1999, 2004, 2010 і 2014 років. Про переламні моменти в передвиборних кампаніях та еволюцію політичних технологій в Україні розкажуть сірі кардинали української політики, учасники та очевидці процесу, які зсередини знають про закулісні перипетії. Зокрема, Ольга Кошеленко поспілкувалася з політичним діячем Тарасом Чорноволом, екс-міністром юстиції часів президентства Віктора Януковича – Олександром Лавриновичем, відомими політтехнологами Микитою Потураєвим та Володимиром Грановським, журналістами – Віталієм Портніковим, Сонею Кошкіною та іншими.

Поки ти є частиною системи і фокусуєшся на деталях, складно побачити її цілком, – розповідає автор Ольга Кошеленко. – У нашому документальному проекті ми пропонуємо глядачеві зробити кілька кроків назад, аби у ретроспективі оцінити ситуацію.

Працюючи над цим проектом, я керувалася принципом – без любові, без ненависті, без зобов'язань.

Кожна серія – це детектив з відомим наперед фіналом. Наше завдання – знайти поворотні моменти в передвиборній гонці, які вплинули на її результат. Ми приділяємо увагу внутрішній мотивації кандидатів, їх оточенню, громадському контексту та ролі випадку в їхній політичній кар'єрі».

Над документальним проектом Дорога на Банкову команда ТСН працювала понад півроку. У ньому зібрані унікальні архівні кадри важливих подій у новітній історії України, що не були показані раніше. Наприклад, перший візит Леоніда Кравчука до Канади в 1991 році або його перша зустріч з В'ячеславом Чорноволом.

Редактором проекту є Ольга Кашпор, заступник директора департаменту новин 1+1 медіа, головний режисер ТСН – Алеся Коваленко, режисер монтажу – Олена Грицюк.

Для ТСН це знаковий проект. По-перше, тому що документалістика в новинах – новий формат, і процес роботи суттєво відрізнявся від новинного виробництва. Ми довго вивчали архіви і відбирали героїв, шукали сценарні та візуальні рішення, працювали над драматургією. По-друге, як журналістам нам було важливо розібратися в причинах деяких політичних рішень, які раніше залишалася незрозумілими для суспільства. ТСН завжди була в епіцентрі ключових подій, але переосмислити їх можна тільки через деякий час. Багато деталей відкрилися тільки зараз, коли через багато років про це стало можливо говорити. Саме завдяки ним перші особи країни в нашому проекті відкриваються абсолютно з нових сторін, - розповідає директор департаменту новин 1+1 медіа Сергій Попов. - Формат і хронометраж проекту – незвичні для наших глядачів. Але ми сподіваємося, що вони будуть дивитися його з таким же високим інтересом, з яким ми підійшли до його виробництва».

Дивіться спецпроект «Дорога на Банкову» з 24 по 29 березня в 19.30 в ТСН на каналі 1+1.

Новини по темі