Чому Володимир Зеленський не переїхав жити і працювати за кордон

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Актор студії Квартал 95 розповів, чому він не поїхав на навчання в Ізраїль та чим завдячує рідному місту.

Поділитися:

«Ті, що вражають»: Тур містами України до 20-річчя ТСН стартував у МаріуполіДо 20-річчя ТСН стартував соціально-освітній проект «Ті, що вражають». Ведучі та друзі телеканалу вирушили у всеукраїнський тур університетами з мотивуючими лекціями. Під час своїх виступів зірки каналу розповідають історії своїх злетів та падінь і діляться секретами успіху.

Першим містом, куди завітала команда 1+1, став прифронтовий Маріуполь. Щирі зізнання та настанови лідера студії «Квартал 95» Володимира Зеленського, вокаліста гурту ТНМК Олега Фагота Михайлюти, телеведучої ТСН Соломії Вітвіцької та військового репортера Андрія Цаплієнка прийшли послухати більш ніж 600 студентів.

Коли Володимиру Зеленському було 16 років, він разом з подружкою виграв грант на безкоштовне навчання в Ізраїлі. Юнак уже відчував смак свободи, нової країни та іншого життя. Однак сталося зовсім інакше.

Мій батько не відпустив мене. І я вперше в житті з ним не сперечався. Я вступив в університет, не на режисуру, про що мріяв, а куди зміг – на юрфак. Не у Києві, де хотів навчатися, а у Кривому Розі. Я залишився з батьками та двома хворими бабусями в квартирі неподалік 95-го кварталу.

Однак молодий і амбітний комік не опустив руки. Йому вдалося у своїй країні створити те, що буде радувати співвітчизників. На шляху було багато перемог та поразок, поки команда не стала студією «Квартал 95», до якого приїздять звідусіль, купують формати, просять написати кіно та серіали.

Я думаю, що це величезна насолода та амбіція – створити щось, що розкаже усьому світові про ваше рідне місто, – натхненно сказав Зеленський.

Не солодко було на початку музичної кар’єри і Фаготу, лідеру відомого хіп-хоп гурту ТНМК. Зараз співак роздає автографи під свою музику, однак колись родина була у дуже скрутному становищі.

Олег Фагот Михайлюта розповідає, що у 1991 р.  мама прийшла з роботи і принесла рублі і ще якісь папірці – нові гроші. В її очах був шок. Мама у відчаї запитала: «Олеже, а як ми проживемо?»

Я не знаю чому, але я був дуже спокійним, подивився на неї і сказав: «Мамо, все нормально. Прорвемося». Моя вам порада – ідіть за своєю мрією. Світ буде випробовувати вас, заважати вам, але це просто треба пережити, – надихнув студентів Фагот.

Наступним містом, куди завітають «Ті, що вражають», стане Житомир. Уже 26 жовтня там відбудеться виступ телеведучої ТСН Наталії Мосейчук, журналістки Наталі Фібріг, шоумена Максима Бахматова та паралімпійця Андрія Демчука – спортсмена, який приніс Україні золоту медаль на Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Головна мета проекту – підтримати українську молодь, розповісти, що за кожною історією успіху стоїть довгий тернистий шлях, дати настанови та порадити, як прийти до своєї мрії.

Всеукраїнський тур триватиме до кінця листопада. «Ті, що вражають» ще завітають в університети в Херсоні, Івано-Франківську, Житомирі та Сумах.

Новини по темі